Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Sonka 17:30, 16 lip 2026

Karo, w tamtych latach na medycynę, jeśli nie miałaś poparcia, to była kicha i nawet jeszcze kilka lat temu, studia mogłaś skończyć z wyróżnieniem, ale staż, specjalizację, zapomnij, teraz nareszcie to się zmieniło.
Kontonaogrod 17:45, 16 lip 2026

Na szczęście

Choć jak się słyszy o walkach i milionach które lekarze ciągną na lewo na koszt podatnika to słabo się robi. A ludzie chorzy kwitną w kolejkach

To są szparagi z nasionka z jednej paczki z ubiegłego roku

Polecam za 3 złote kosztu nasion mam całą trumienkę

Niektóre mają metr wysokości i po 7 łodyg
daszum 18:23, 16 lip 2026

Cały czas zaglądam i śledzę rozwój sytuacji.
Cieszę się, że te emocje dawno już za mną, a wnuk ma 9 miesięcy
Trzymam kciuki, będzie dobrze
Kontonaogrod 18:29, 16 lip 2026

Pewnie że będzie. Nie powinnam się przejmować.

Tylko może mogłam wydusić z Młodej co chce robić tak naprawdę- i wtedy skupiłaby się tylko na medycynie. Ale jak zawaliła chemię to się zorientowała że z medycyna może być kiepsko i poskładała na różne inne kierunki. I teraz pewnie wybierze jeden z nich - nie ten który oryginalnie chciała…

No nic, nic już nie poradzę teraz

Kontonaogrod 20:11, 16 lip 2026

Pomidory na zewnątrz

Kontonaogrod 20:13, 16 lip 2026

Nowe Ogorki

Edamame

Dynie i facelia

Dymka cebuli białej z wyprzedaży w biedronce sadzona tydzień temu

Kontonaogrod 20:15, 16 lip 2026

Orzechy

Śliwki

Monia81 07:20, 17 lip 2026

Trzymam kciuki za młodą i jej wybór pomidorki u Ciebie mega fajne, u mnie pomidory to bida z nedzą, przez te upały kwiatki im podeschły i kicha, puszczają ładnie nowe, ale pomidory pewnie z dużym opóźnieniem będą, no nic, trza czekać.
Kontonaogrod 07:31, 17 lip 2026

Monika dzięki

Na zewnątrz mam z 10 krzaków i może z 5 ma pojedyncze grono. Tak że też nic specjalnego. Jedynie w szklarni jest ok, bo mają w miarę stabilne warunki.

Piątek!

Młoda wzięła auto i pojechały z koleżanką do Wrocławia, o 6 rano. Na 16 chce wrócić i zdążyć iść do pracy…. ostatni dzień bo od poniedziałku namioty na Kaszubach
veva 09:32, 17 lip 2026

Jak czytam o Waszych perypetiach związanych ze studiami, to aż mnie przerażenie ogarnia, bo mnie to czeka za rok.

Córka niech wybierze to co jej się najbardziej podoba, jak po roku stwierdzi, że to nie to, niech próbuje jeszcze raz na medycynę. Nawet jak rok straci, to nie jest tragedia.

Syn mojej koleżanki z pracy też próbował dostać się na medycynę. Nie dostał się nigdzie. Poszedł na Politechnikę Warszawską, po roku próbował jeszcze raz z medycyną. Dostał się do Łodzi na jakąś medycynę wojskową (nie wiem za bardzo co to), ale stwierdził, że szkoda mu tego roku na Politechnice i zrezygnował z tej medycyny. Jak zabierał papiery z dziekanatu, to Pani, która mu je oddawała powiedziała " do zobaczenia za rok". I faktycznie za rok próbował jeszcze raz, dostał się i skończył studia Nie wiem czy już zrobił specjalizację, bo też je zmieniał
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies