Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ożankowy ogród

Ożankowy ogród

Ulina 13:49, 22 mar 2026

magewa napisał(a)
Ula jak tam postępy w sprzątaniu ? u mnie końca nie widać -przydałoby mi się ze 100 worków kory

Madzia, u Ciebie korę trzeba na auta przeliczać a nie na worki

Generalnie u mnie postepy prac nawet nieźle w porównaniu do poprzednich lat, wczoraj jagodnik skończyłaam. Zostały mi od południowej strony miejsca na dużej rabacie i rozdrobnienie gałęzi, które sama przytargałam. Ręce poważnie w nocy dają się we znaki, więc czas zwolnić.
Tylko wiesz, plewienie to robota głupiego, bo po pierwszych deszczach jak się ociepli chwasty dopiero ruszą i to samo będziemy robić za miesiąc, dopóki rośliny nie przybiorą odpowiednich rozmiarów

Ostateczne wyzwanie na ten rok to poprawki na części od wejścia i kopanie rowu odwadniającego. Wszystko to ciężkie prace, będę robić etapami, tylko koncepcji narazie brak.
Ulina 14:20, 22 mar 2026

Agatorek napisał(a)

Ula, jak będę się wybierać znów do Madzi, to mogę Ci przywieźć kilka takich ciemierników . Moja mama ma ich aż za dużo (sieją się).

Chętnie przygarnę zwłaszcza wysiewajace się, jeżeli to nie będzie dla Ciebie kłopot
Z bordowych od dziewczyn jestem zadowolona, bo pięknie kwitną, jeszcze miejscówkę muszę ogarnąć żeby się lepiej prezentowały- to plan na ten sezon.
W rewanżu mogę zaoferować moje białe pierwiosnki, fajne są, Madzia też je lubi, do półcienia też się nadają
Gosialuk 18:12, 22 mar 2026

To sporo już zrobiłaś. Ja jeszcze nie wygrabiłam wszystkiego, a już przyszły zamówione róże i trzeba posadzić. Weekend zapowiadają deszczowy, więc mam plan na wolne w środę.
Na jakim tle planujesz wyeksponować bordowe ciemierniki? Też dumam.