Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ożankowy ogród

Ożankowy ogród

Ulina 21:12, 28 kwi 2026

Kokorycz już nadjedzona, a przecież ledwo wyszła. Potem znika z powierzchni.

Ciemierniki cieszą długo przy tym zimnie, zachwycam się i chcę żeby w końcu zaczęły się siać. A to przecież młode egzemplarze.

Obiela-zbyt młoda sadzonka żeby pokazywała urodę, ale kwiaty już mi się podobają i okres kwitnienia.
anabuko1 15:20, 30 kwi 2026

Pięknie kwitną białe tawułki.!)
Muszę nad nią pomyśleć.
Rajska jabłoń też ładnie się prezentuje.
Ale te pełne narcyzki cudenka.
Piękna ta twoja wiosna
Ulina 21:05, 30 kwi 2026

anabuko1 napisał(a)
Pięknie kwitną białe tawułki.!)
Muszę nad nią pomyśleć.
Rajska jabłoń też ładnie się prezentuje.
Ale te pełne narcyzki cudenka.
Piękna ta twoja wiosna

Też ją lubię, a długo zbierałam.
Uwielbiam obserwować start buków. choć one nie przepadają za tymi tu warunkami glebowymi. Każdy inaczej wygląda w fazie rozwoju pąkòw:

Gosialuk 22:12, 30 kwi 2026

Ula dobrze rozpoznałaś. Tą tarczownicę to bym calą, tak poziomo zakopała do ziemi i podlała. Czyściec Concord Crush jasny róż
Ulina 11:19, 02 maj 2026

Gosialuk napisał(a)
Ula dobrze rozpoznałaś. Tą tarczownicę to bym calą, tak poziomo zakopała do ziemi i podlała. Czyściec Concord Crush jasny róż

Nie pomyliłaś nazw???? bo internet mi pokazuje irys syberyjski Concord Crush. Czyściec takiej nazwy nie ma.

Zobaczę co z tą tarczownica będzie.

Wczoraj skosiłam ogród, przesadziłam dwa usychające rodki na inne miejsce, ale wątpię że się uda je odratować,powinnam to wcześniej zrobić.
Jeszcze rozgrzebaĺam teren od wejścia domu, wysypałam trochę gruzu na podkład żeby woda lepiej odpływała. Obsadziłam właśnie irysami japońskimi i sadzonkami traw do rozdania. Docelowo chyba najlepiej będzie tam rosła miodunka.
O dziwo kalina sztywnolidtna też polubiła trudny ale zaciszny teren, ma nowe przyrosty, co mnie bardzo cieszy
Dziś trochę odpoczywam bo nie jestem już w stanie w ogrodzie pracować każdy dzień. Generalnie trzeba poczekać na deszcz i poplewić na rabatach bo ciągle te same chwasty rosną. Czekam na łany kwitnących kuklików, potem na róże, a potem jest u mnie lato na bogato

Przy okazji,
Nieustannie zachwycam się startującymi bukami, różnica 1 dnia

Gosialuk 16:04, 03 maj 2026

Nazwę oczywiście pomyliłam, a właściwie tylko pół. To czyściec Summer Crush.