Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

popcorn 17:09, 05 lis 2014

agniecha973 napisał(a)

2. Benex poinformował mnie wczoraj, że paczka z cebulami zostanie nadana w dniu dzisiejszym (czyli wczoraj), a dziś, przed chwilą, że nie mają na magazynie 25 paczek tulipanów! WYPAROWAŁY???!!! Jak ten sklep działa? Nie aktualizują stanów magazynowych??? Mogłam kupić w innym miejscu, gdzie nie mieli jednej z lilii, i tulipanów botanicznych,ale te tulipany były. No trafi mnie zaraz!

współczuję jeżówek
a benex mi dokładnie ten sam numer wywinął, ale w sumie wyszło ok.. wczoraj mail że wysłano, a dzisiaj że nie mają ranników i psizębów... ale w sumie za wydane 15 zł na w/w dadzą mi 10 cebulek psizębów w cenie... 5zł/szt... a Tobie jak załatwili??
agniecha973 22:59, 05 lis 2014

ewalm napisał(a)
O, smutne wieści o jeżówkach ...

Coś tam przeczytałam, ze dostała mi się lilia imieniem Henio. Hmmmm....cóż, przeboleję i postaram się cieszyć. Będę o niej myśleć po francusku.
Kto to rozważał czy róża inaczej nazwana pachniałaby mniej pięknie? Jakiś szekspirowski bohater czy to może z literatury dziecięcej było - drugiego mojego źródłom słownych inspiracji i życiowych mądrości?
Pszczelarnia na pewno to wie.

Idę do domu, idę do domu ale się cieszę - dzisiaj widziałam słońce tylko z autobusu i potem też przez szybkę - jaka szkoda

A to imię Ci nie odpowiada? Z tą różą nie mam pojęcia. Jak szekspirowski, to obciach będzie
Ostatnie dni cudne. Ja dziś też nie wyszłam popracować w ogrodzie, tylko 10 minutowy obchód zaliczyłam. Ale wczoraj ponad godzinkę popracowałam. Było tak ciepło (ok. 11.00), że w swetrze nie dało się pracować. Piękna jesień. Jutro ma zacząć u nas padać. Oby sobota, poniedziałek i wtorek się udały pogodowo.
agniecha973 23:04, 05 lis 2014

popcarol napisał(a)

współczuję jeżówek
a benex mi dokładnie ten sam numer wywinął, ale w sumie wyszło ok.. wczoraj mail że wysłano, a dzisiaj że nie mają ranników i psizębów... ale w sumie za wydane 15 zł na w/w dadzą mi 10 cebulek psizębów w cenie... 5zł/szt... a Tobie jak załatwili??

Karolina, dla mnie to jest jednak naciąganie klienta, bo w innych firmach tego tulipana już nie było, więc zamówiłam tu, a że przy okazji jeszcze innych trochę, to właśnie cały klucz do sukcesu. Przecież tamte firmy też mogły nieuczciwie podać, że mają to czy tamto a później wyskoczyć z info że tego już nie ma. No mam nerwa, bo w drugiej firmie już zostały 4 paczki tych tulipanów i teraz zostanę na lodzie. A było sporo jak się decydowałam.
Nie chcę żadnych podmianek, które proponują. To upychanie resztek. Dziwne też ich wytłumaczenie, że system automatycznie generuje wiadomość o zrealizowaniu zamówienia. Ale jak to, przez zrealizowaniem wysyła wiadomość o zrealizowaniu? To jakieś dziwne ustawienia. Ja czuję się zrobiona w balona. Zwrócą kasę, ale nie tylko o to chodzi.
Juzia 07:25, 06 lis 2014

ewalm napisał(a)

Kto to rozważał czy róża inaczej nazwana pachniałaby mniej pięknie? Jakiś szekspirowski bohater czy to może z literatury dziecięcej było - drugiego mojego źródłom słownych inspiracji i życiowych mądrości?

Serio? Czy se jaja robicie?

Romeo przecie
agniecha973 09:38, 06 lis 2014

Ja nie wiedziałam. Tego nie kazali czytać Był Król Lear, Hamlet, Makbet i Sen nocy letniej. Romeo i J. to teraz gimnazjum ma w programie
popcorn 09:43, 06 lis 2014

agniecha973 napisał(a)

Karolina, dla mnie to jest jednak naciąganie klienta, bo w innych firmach tego tulipana już nie było, więc zamówiłam tu, a że przy okazji jeszcze innych trochę, to właśnie cały klucz do sukcesu. Przecież tamte firmy też mogły nieuczciwie podać, że mają to czy tamto a później wyskoczyć z info że tego już nie ma. No mam nerwa, bo w drugiej firmie już zostały 4 paczki tych tulipanów i teraz zostanę na lodzie. A było sporo jak się decydowałam.
Nie chcę żadnych podmianek, które proponują. To upychanie resztek. Dziwne też ich wytłumaczenie, że system automatycznie generuje wiadomość o zrealizowaniu zamówienia. Ale jak to, przez zrealizowaniem wysyła wiadomość o zrealizowaniu? To jakieś dziwne ustawienia. Ja czuję się zrobiona w balona. Zwrócą kasę, ale nie tylko o to chodzi.

Sama prawda ja akurat zadowolona jestem, ale mogło być tak jak u Ciebie system sam nic nie pisze, ktoś musi kliknąć realizując zamówienie, żeby te automatyczne maile się wysyłały... ściema, jednak. Pewnie nie mieli zaktualizowanych stanów magazynowych i wyświetlało co im pasowało... kupowałam już u nich trochę wcześniej i ani w tym ani w poprzednich sezonach tak nie było
ewalm 12:38, 06 lis 2014

Tak? Romeo? a ja nie pamiętałam

Imię takie nie-kwiatowe, ale co tam, może być
Juzia 14:29, 06 lis 2014

Ja też Romea i Julii nie czytałam
Z filmów kojarzę

Nie czytam takich staroci, bo nie sposób tego zrozumieć... To tak jakbym miała dogadać się z góralem lub kaszubem

agniecha973 21:24, 06 lis 2014

Karolina, no podpadli mi. Na dodatek śmiem twierdzić, że czytać ze zrozumieniem nie umieją, bo prosiłam o wysyłkę reszty jeśli nadal łapię się na darmową wysyłkę i poinformowanie jak najszybciej. Do obiadu nic nie dostałam, więc się odezwałam, a oni czekają na moją decyzję czy wysyłać mi resztę zamówienia. Trudne czasy... Już jutro by przyszło, a tak nie wiem czy na poniedziałek dostanę.
Ja chyba jestem ciut nienormalna, czepiam się tych ludzi... Szukałam jeszcze tych tulipanów gdzie indziej i znalazłam gościa, który ma opisaną aukcję 2-4 sztuki za jakąś tam cenę. Pytam go jak to 2-4 sztuki? Jak zamówię 10 paczek to mogę dostać 20 lub 40. Ha ha. Pan napisał, że pakują losowo. HA HA HA HA HAHA......... Jakaś parodia!

Juzia, Ty zabłysnęłaś dziś! Nie ma co! Chwali się!

Ewalm, Henio to może być taki Kopciuszek. Głowa do góry!
Juzia 08:26, 07 lis 2014

Może jednak drzemie we mnie ciut romantyzmu