Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Milka 09:48, 19 mar 2013

ja też nie jestem szczęśliwa, dlatego będę bielić
agniecha973 09:51, 19 mar 2013

Nie umiem obliczyć ile potrzeba mi róży Nozomi, co ile ją sadzić? Poproszę wersję minimalistyczną, bo zbankrutuję na róże
magnolia 09:52, 19 mar 2013

to co umiesz jest całkiem dobre.
Zielone- nie widzę tego- żółte widzę, jasne- to sesleria, ta na bokach?
Jarzmianka- ok
Bodziszek- w dobrych miejscach, jeszcze go wrzuć pod magnolię, i między magnolie a kalinę, pod nogi im, ale napisałam Ci na priv- do róż Bernsterin za wysoki i zbyt rozłożysty na szerokość jest b. wspaniały.
patrze na b. renarda, ale nie znam go - trzeba poszukać wśród dziewczyn co go hodują ,i pytać co o nim myślą, albo ryzykować. Zamiast bodziszka może jeszcze mikołajek niski, ale tu mam wątpliwości czy mu nie za dobrze będzie- wilotno i zyźnie przy różach. Jak myślisz? Wtedy pod magnolie mógłby iść bodziszek wspaniały, a przed kalinę więcej seslerii.
grupa_trzyma... 09:53, 19 mar 2013

Jaki ładny serdelek
Aga, uśmiech na twarz i będzie dobrze. Nie piiiiiiiiiiskaj. Zima jest już w odwrocie. Nie ma z nami szans!
magnolia 09:57, 19 mar 2013

agniecha973 napisał(a)
Nie umiem obliczyć ile potrzeba mi róży Nozomi, co ile ją sadzić? Poproszę wersję minimalistyczną, bo zbankrutuję na róże

Napewno ja wybierasz?- boję się że ci ją polecałam, a nie sprawdziła się świetnie u mojej mamy. Np the Fairy, Red Fairy, Lovely Fairy były żelazne, choć tez nie podlewane i nie pryskane na mszyce.
Przepraszam że Ci mieszam,ale mam wątpliwości. Sobie bym ja posadziła, na swoje ryzyko.
Co 50 - 60 cm
magnolia 10:03, 19 mar 2013

tu co prawda piszą hodwcy róza o nozomi i nie narzekają
http://forum.poradnikogrodniczy.pl/roze-kasik5-t4793-105.html

agniecha973 10:07, 19 mar 2013

magnolia napisał(a)
to co umiesz jest całkiem dobre.
Zielone- nie widzę tego- żółte widzę, jasne- to sesleria, ta na bokach?
Jarzmianka- ok
Bodziszek- w dobrych miejscach, jeszcze go wrzuć pod magnolię, i między magnolie a kalinę, pod nogi im, ale napisałam Ci na priv- do róż Bernsterin za wysoki i zbyt rozłożysty na szerokość jest b. wspaniały.
patrze na b. renarda, ale nie znam go - trzeba poszukać wśród dziewczyn co go hodują ,i pytać co o nim myślą, albo ryzykować. Zamiast bodziszka może jeszcze mikołajek niski, ale tu mam wątpliwości czy mu nie za dobrze będzie- wilotno i zyźnie przy różach. Jak myślisz? Wtedy pod magnolie mógłby iść bodziszek wspaniały, a przed kalinę więcej seslerii.

To co widzisz żółte, to dla mnie jest jasnozielone (takie oczotegliwe). Tak to sesleria. Czyli ukłąd przeszedł. Hura. Poczytam o renarda.
agniecha973 10:11, 19 mar 2013

Aga, serdelek też mi się tak kojarzy. W komputerze mam zapisany jako "parówka". Ta wersja to parówka nr 4
agniecha973 10:17, 19 mar 2013

Magnolio, Fairy mnie nie zachwycają swoimi kwiatkami tak jak Nozomi czy Fortuna. Jest jeszcze brana pod uwagę Snow Star, Stadt Rom i Pink Bassino.
magnolia 10:20, 19 mar 2013

mam tak samo- pojedyńcze są the best