W sprawie róży 'The Fairy' zgadzam się z Wami. Ona daje efekt w masie ale jak się jej przyjrzeć, to .... faktycznie - zwykła róża. A u mnie tak śmiesznie wybiła w górę. Ale mam ją dopiero rok.
A r. 'Mozart'?
Siałam przed chwilą drugi raz papryki i po rozgrzebaniu ziemi w jednej doniczce, gdzie nic nie wzeszło znalazłam kiełkującą paprykę. Może jednak trzeba dać im szansę, do cieplejszego miejsca przenieść.
Ania, dzięki za boćka. Super złapany w locie. Byłam u Ciebie, widziałam więcej.
Marzena, nie chcę być beznadziejna (słowo "nadzieja" podkreślam), ale mój M widział boćki nad Lubaniem w tamtym tygodniu, i niestety kiszka z wiosną...
I jakiś skromny ptaszek, ale zdjęcia kiepskie, bo on szarobury i tylko pod krzakiem siedział, a tam kiepsko zdj. wychodzą, bo ciemno, ale wstawię, może Bogdzia zidentyfikuje po "figurze", ona nie takie rzeczy potrafi.
ojej co ja czytam, ja chce posadzić The Fairy w tym roku . Tam gdzie moje biedne lawendy , które chyba są do wymiany , ale będzie cały pas z róży ...
Aga a gdzie będziesz kupować róże w rosarium ?
EDIT:
dzwoniłam przed chwilą do Rosarium, the fairy jest w doniczce C2 po 17,50 zł ( rozmnażana przez okulizację ) a w doniczce P 11 po 10zł ( z pędów własnych ? ) .... na szpaler Pani polecała sadzić co 60cm .... w tym roku będą kwitły obydwie ...