Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 00:21, 15 sie 2013

Acha, widzą mi się z różami jeszcze drobne kwiatki typu len, gipsówka, krwawnik kichawiec.
Mam też trochę carexa The Beatles, może by pasował. Może być jeszcze niski mikołajek.
Nie jest to łatwa ukłądanka
monteverde 00:52, 15 sie 2013

Agnieszko pozdrawiam śliczne róże, ja też miałam plamistość na niektórych, kupiłam gotową konewkę od plamistości i popryskałam teraz nowe listki są już ładne, a stare pożółkły i opadły to je wygrabiłam tylko nie wywalaj na kompostownik tylko spal albo do śmietnika swoje jarzmianki też będę zabierała od róż bo za bardzo się rozrastają a i słabo kwitły za dużo powietrza zabierają różom, zostawię liliowce, lilie, krwawniki i len pozdrawiam masz ślicznie w ogrodzie, oprócz chwastów w kostce do których się nie czepiam pozdrawiam
Sebek 10:34, 15 sie 2013

Aga - przepiękne masz róże - te żółte rzeczywiście super wyglądają
agniecha973 11:50, 15 sie 2013

Aniu monte, dzięki za porady i pochwały. Ja na razie spróbuję mlekiem z wodą popryskać i zobaczymy czy będzie dalej postępować. Na razie trzeba się mocniej przyjrzeć, żeby tą plamistość zobaczyć. Jeden krzak Gemmy trochę wyłysiał od dołu. Obserwuję dalej i uczę się swoich róż. Na razie jestem z nich bardzo zadowolona.
Pozdrawiam.

Sebek, no przesadziłeś z tym "przepiękne". Dzięki mimo wszystko. Miteż się podobają. Te żółte pachną chyba najładniej ze wszystkich, które mam, delikatnie ale bardzo przyjemnie.
reni 12:55, 15 sie 2013

Agniecha pięknie jest, pozdrawiam
agniecha973 13:24, 15 sie 2013

Dzięki. Ale powiedzmy sobie szczerze, że na razie pięknieje.
Nie pokazuję za wielu szerszych widoków, bo u mnie wcale tak cudnie nie jest. Pełno jeszcze budek paskudek na horyzoncie, pełno chwastów to tu to tam się panoszy. Ale w szczegółach można coś ładnego znaleźć i to cieszy.
Pozdrawiam.
Sebek 13:28, 15 sie 2013

agniecha973 napisał(a)

Sebek, no przesadziłeś z tym "przepiękne". Dzięki mimo wszystko. Miteż się podobają. Te żółte pachną chyba najładniej ze wszystkich, które mam, delikatnie ale bardzo przyjemnie.

Ogrodnicy lubią przesadzać - ale nie tym razem Śliczne są i tyle
agniecha973 13:35, 15 sie 2013

No OK, róże same w sobie są piękne, ale mi chodziło dokładnie o te moje. Wiesz, one muszą jeszcze się trochę zagęścić, przybrać w talii, podrosnąć i mam nadzieję w przyszłym sezonie już dadzą popis.
mira 22:15, 16 sie 2013

Aga ta szkółka w Karpaczu podobała mi się - jak trzeba doradzą - było sporo hortensji, wiadomo host tam jest masę - kasę tam wydasz z pewnością więc lepiej wiedzieć po co się jedzie a i tak kupisz jeszcze co akurat zobaczysz - ja chciałam trawy i hortensje i kupiłam choć trudno było się zdecydować ktore, mają tam masę tzw roślin balkonowych ale to zakupy raczej wiosenne

pozdrawiam
agniecha973 23:10, 16 sie 2013

Dzięki Mira. A cena do jakości? Normalna?