Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 12:34, 06 cze 2025

MartaCho napisał(a)
Śliczności ten jaśminowiec!
Raureif właśnie zamówiony, no namówiłaś mnie

Ależ mam siłę przekonywania .
Jaśminowiec dziękuje za uznanie.

TAR napisał(a)
Jasminowiec piekny ale, ze nie pachnie to juz lipa jak planujesz poskromic graby z cieciem. zetniesz gore a potem znowu formowanko w stozek? bo tak sie zastanawiam jak by je tu machnac.

I taki wniosek mnie naszedl, zamiast tej swidosliwy w donicy trzeba bylo sobie walnac jasminowca. Pieknie by dziure sasiedzka uzupelnil

No kurde, lipa. Ale co zrobić?

Graby muszę na pewno odchudzić, z wysokości też trochę ciachnąć. Podkrzesać wyżej? Jak myślisz???

No fakt, jaśminowiec szybko by zarósł tę dziurę . Ale potrafią go zaatakować i oszpecić mszyce a i pokrój ma taki sobie... W stanie bezlistnym raczej też nie zdobi.

tulucy napisał(a)
Kasia, bez obrazy, ale jaśminowiec, który nie pachnie, to żaden jaśminowiec chociaż urody mu nie można odmówić

Powiedz to jaśminowcowi .

Marta, Aneta, taaak, raureify są super .
TAR 13:20, 06 cze 2025

Z podkrzesywaniem to nie wiem, ja osobiscie lubie takie formy naturalne i u Ciebie one ładnie wygladaja, przycielabym po obwodzie i lekko z wysokosci uformowala jak teraz. Czyli po calosci zredukowac. Lekko nie bedzie, bo spore juz porosły.
Kasya 14:09, 06 cze 2025

tulucy napisał(a)
Kasia, bez obrazy, ale jaśminowiec, który nie pachnie, to żaden jaśminowiec chociaż urody mu nie można odmówić

Zdecydowanie
Jasminowiec za plot
mrokasia 14:22, 06 cze 2025

TAR napisał(a)
Z podkrzesywaniem to nie wiem, ja osobiscie lubie takie formy naturalne i u Ciebie one ładnie wygladaja, przycielabym po obwodzie i lekko z wysokosci uformowala jak teraz. Czyli po calosci zredukowac. Lekko nie bedzie, bo spore juz porosły.

Oki, dzięki, tak myślę zrobić .
mrokasia 14:22, 06 cze 2025

Kasya napisał(a)

Zdecydowanie
Jasminowiec za plot

nie ma mowy
ajka 15:32, 06 cze 2025

Ja w zeszłym roku posadziłam u siebie 3 jaśminowce. I teraz z niecierpliwością czekam na kwiaty. Dopiero jeden z nich się zbiera, ciekawa jestem czy się doczekam. Twój przepiękny i jaki wielki.
Kasya 15:42, 06 cze 2025

mrokasia napisał(a)

nie ma mowy

Ale jakbys posadzila pachnacego to za 3 lata bedzie taki sam
mrokasia 16:06, 06 cze 2025

ajka napisał(a)
Ja w zeszłym roku posadziłam u siebie 3 jaśminowce. I teraz z niecierpliwością czekam na kwiaty. Dopiero jeden z nich się zbiera, ciekawa jestem czy się doczekam. Twój przepiękny i jaki wielki.

Mam nadzieję, że Twoje będą równie pięknie pachnieć co wyglądać .
TAR 16:14, 06 cze 2025

U siebie do cienia posadzilam Aureusy, one pachna i to dosc mocno. Mam tez przy płocie jakies Snowbelle i Belle Etoile i one pachnialy w zeszłym roku. Ale moje to jeszcze popierdółki, maja bardzo ciezko i mrowki je męcza. Nie licze, ze bedzie jakis efekt wow jak u Ciebie.
mrokasia 16:17, 06 cze 2025

Kasya napisał(a)

Ale jakbys posadzila pachnacego to za 3 lata bedzie taki sam

Chyba mi aż tak bardzo nie zależy na tym pachnieniu by mi się chciało tego usuwać . Tym bardziej, że bardzo mocno pachną akacje i liguster.