Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Kasya 13:34, 08 cze 2025

Basieksp napisał(a)

A to ja chyba mam takiego samego. Mój dopiero zaczyna kwitnąć i też nie pachnie. To był nasz pierwszy, jest ładny, został mimo iż szukaliśmy pachnącego. Drugi, taki jakiś, mniejsza odmiana też nie pachnie, rośnie w kącie. Ale do trzech razy sztuka, kupiliśmy taki z żółtymi liśćmi, ma dodatkowo ciemne łodygi, pachnie przyjemnie, delikatnie i w dodatku jest bardzo ładny

Aureus pieknie pachnie ale tez rosnie potwor
mrokasia 18:07, 08 cze 2025

TAR napisał(a)
A ja lubie jak w ogrodzie pachnie choc tez jestem nadwrazliwcem. Zapach jasminowcow i lilii jest super kiedy dociera do nas z wiatrm, troche rozmyty i nos podswiadomie sam szuka zrodla. Bynajmniej ja tak mam. W lilaki moge zanurzyc noska i wachac ile fabryka moze. Podobnie jak konwalie.
Nie jestem w stanie strawic zapachu bukszpanu jest ohydny. Albo kalin po cieciu.
Roz jeszcze nie mialam wiec nie wiem pewnie beda delikatne nuty.

Taaaak, taki niesiony wiatrem zapach jest przyjemny . A róże też potrafią intensywnie pachnieć.
mrokasia 18:08, 08 cze 2025

Kasya napisał(a)
Widze ze masz tak pochmurno jak ja
Ale i tak ladne widoczki

Pochmurno choć w sumie ciepło. No i bez deszczu.
mrokasia 18:09, 08 cze 2025

Basieksp napisał(a)

A to ja chyba mam takiego samego. Mój dopiero zaczyna kwitnąć i też nie pachnie. To był nasz pierwszy, jest ładny, został mimo iż szukaliśmy pachnącego. Drugi, taki jakiś, mniejsza odmiana też nie pachnie, rośnie w kącie. Ale do trzech razy sztuka, kupiliśmy taki z żółtymi liśćmi, ma dodatkowo ciemne łodygi, pachnie przyjemnie, delikatnie i w dodatku jest bardzo ładny

Ooo, widzisz, udało się .
mrokasia 18:09, 08 cze 2025

Kasya napisał(a)

Aureus pieknie pachnie ale tez rosnie potwor

Mam Aureusy od Izy, pachną delikatnie.
mrokasia 18:11, 08 cze 2025

Kilka obrazków zostawiam .

Kasya 18:26, 08 cze 2025

Ta czerwcowa zielen i jej odcienie sa niesamowite
A co to takie wysokie kwitnace na bialo ?
tulucy 18:49, 08 cze 2025

Dziś siedziałam na tarasie u rodziców i dolatujący zapach jaśminowca to było to... błogo się robiło od zapachu. U babci ten jaśminowiec rósł prawie w oknie mniejszego pokoju.
Ja może dziwna jestem, ale za zapachami chodzę... na wakacjach potrafiłam jechać parę kilometrów rowerem, żeby wąchać stare lipy, albo specjalnie w pola, tam, gdzie rosły rumianki. Rozgrzane słońcem i lekko zgniecione kołami roweru dawały taki zapach, że do tej pory pamiętam.
I też zdarzyło mi się zaczepić obce kobiety, żeby zapytać o ich perfumy
Judith 19:21, 08 cze 2025

Dziewczyny, to ja może uściślę swoją wypowiedź .
Lubię zapachy, jednak pod warunkiem, ze nie są zbyt intensywne. Zarówno ogrodowe jak i inne. Jednak zdecydowanie zapach nie jest tym, co mną kieruje przy wyborze roślin .

Z innych zapachów - kocham perfumy i używam - z dużym umiarem, to dla mnie podstawa! .
Dlatego zawsze się przesiadam w komunikacji miejskiej, gdy ktoś obok użył zbyt dużej ilości perfum i to nawet wtedy, gdy alternatywą jest godzinna podróż w pociągu na stojąco .
mrokasia 19:24, 08 cze 2025

Kasya napisał(a)
Ta czerwcowa zielen i jej odcienie sa niesamowite
A co to takie wysokie kwitnace na bialo ?

To wysokie białe w tle to rdest zmienny. Jest mojego wzrostu .