Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

UrsaMaior 16:46, 16 cze 2025

mrokasia napisał(a)

I słusznie, że czujesz .
Nie chcą u mnie rosnąć. A już na pewno nie chcą kwitnąć.
Te na garażowej mają piękne kępy, nie powiem, tylko ani jednego kwiatka. W tym sezonie jeszcze im przebaczę bo niedawno je przesadzałam i mają prawo mieć focha. Pozostałe rosną i kwitną jakby chciały a nie mogły. Karłowate kurduple. Twoje to przy moich giganty!.

No żartujesz??? Słuchaj, w razie czego znam miejsce, w którym byłoby im jak w raju hihihi
Może za sucho mają? Ale one przecież niezbyt kapryśne...
mrokasia 17:09, 16 cze 2025

Judith napisał(a)

Mam to samo .
Zasadniczo jestem bardzo zadowolona ze swojej miejscówki - mieszkam w pięknej okolicy i mam spoko sąsiadów. Poza jednym - gdy odpala piłę łańcuchową czy inne ustrojstwo do cięcia metalu - rodzi się we mnie żądza mordu i chęć posiadania wielohektarowj działki z domem dokładnie na jej środku.

Mogę napisać dokładnie to samo. Tyle, że moi sąsiedzi zamiast piły odpalają na cały regulator disco polo najgorszego sortu.
mrokasia 17:11, 16 cze 2025

Eupraksja napisał(a)

Rety, też wiecznie zostawiam narzędzia wszędzie... Teraz tym bardziej, jak za dwulatkiem ganiam, no i jego zabawek jest kilka razy więcej niż moich drobiazgów, więc jest okropny chaos, którego nawet szczerze mówiąc nie dostrzegam, dopóki nie spojrzę oczami gościa

No, przy dwulatku to ja się w ogóle dziwię, że możesz coś w ogrodzie zrobić. Podziwiam.
tulucy 17:11, 16 cze 2025

Chciałam się spytać, czy Ci przypadkiem nie zostało jeszcze trochę tych siewek Lady U. Jakby co, to też chętnie przytulę.
mrokasia 17:11, 16 cze 2025

UrsaMaior napisał(a)

No żartujesz??? Słuchaj, w razie czego znam miejsce, w którym byłoby im jak w raju hihihi
Może za sucho mają? Ale one przecież niezbyt kapryśne...

Ciekawe, też znam takie miejsce

mrokasia 17:12, 16 cze 2025

tulucy napisał(a)
Chciałam się spytać, czy Ci przypadkiem nie zostało jeszcze trochę tych siewek Lady U. Jakby co, to też chętnie przytulę.

Nie wyrwałam wszystkiego ale nie wiem czy to co zostało to siewki czy jakieś trawsko. Przyjedziesz to oblukamy.
Iwonka 17:55, 16 cze 2025

U mnie jarzmianki też w tym roku strajkują. Masa dużych pięknych liści i nic albo przysłowiowy jeden kwiatek
Tylko kilka kęp obficie kwitnie.
To samo mam z czyścem Hummelo. Po raz pierwszy taka sytuacja.
A najdziwniejsze jest to, że te kwitnące i niekwitnące kępy są obok siebie. Dziwne.