Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

TAR 18:44, 24 cze 2025

Jedna z moich magnolek miala to samo, podobnie jeden z bukow. Nie wiem co mogło byc przyczyną.
Iwonka 18:54, 24 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Parę fotek z dzisiaj .
Świetna jest ta rabata ze ścieżką, fajnie rośliny się przenikają.
Ostrogowca polecasz? Długo kwitnie? Super w duecie z różą.

Szkoda magnolii, jedyne pocieszenie, że w razie czego czymś bezproblemowo ją zastąpisz.

olciamanolcia 22:09, 24 cze 2025

Ja bym ją ratowała
Widać że ma korzenie - posadź ją w donicy może ruszy
A tak na marginesie ogród czad- napracowałaś się

mrokasia 22:13, 24 cze 2025

Marcin, Tar, kurka, no nie wiem naprawdę o co kaman . Ale skoro u Was też podobna sytuacja to chyba nie ja ją zabiłam.

Iwonka, magnolii bardzo żałuję. Gienka była moim chciejstwem a egzemplarz był ładnie wyprowadzony. Spróbuję sobie odkupić.

Ostrogowce mogę polecić z czystym sumieniem. Rosną wszędzie, sieją się jak durne i kwitną w sumie całe lato bo wypuszczają kwiaty z kątów niżej umieszczonych liści. Wystarczy przyciąć przekwitnięte kwiatostany.
mrokasia 22:16, 24 cze 2025

olciamanolcia napisał(a)
Ja bym ją ratowała
Widać że ma korzenie - posadź ją w donicy może ruszy
A tak na marginesie ogród czad- napracowałaś się

Chyba nic z tego. Te resztki korzeni odpadają przy dotknięciu. Ale w sumie co mi zależy. Jutro ją wsadzę do doniczki i zobaczymy.

Ogród dziękuje .
Magara 22:40, 24 cze 2025

Szkoda Gienki Jak ją sadziłaś to nie zauważyłaś nic niepokojącego? Dziwna sytuacja
Polon 22:46, 24 cze 2025

A czy mogły tu zadziałać mrówki? Moje maliny tak wyglądały po ataku mrówek. Może ukorzeniacz jej dać?
Basieksp 22:53, 24 cze 2025

Ostrogowce już sobie zapisałam Masz je naprawdę bardzo ładne, dużo, gęsto, na żywo musi to ekstra wyglądać
A magnolia, nie wiem, też próbowałabym ją ratować, może posadź ją w taką lżejszą ziemię w tej donicy, by korzenie się odbudowały. I może czymś odkazić te korzenie, nie wiem, może to jakaś choroba?
anabuko1 23:07, 24 cze 2025

Szkoda Magnolii.
Pewnie drugą sobie sprawisz ?
Monia81 07:00, 25 cze 2025

Też mam problem z jedną z magnolii, tylko muszę zerknąć czy to Gienka czy Black Tulip, jedną już mi raz załatwiły przymrozki a później mrówki dopełniły dzieła. Teraz mam goły patyk, coś tam od dołu puszcza, ale to może być z podkładki, wyeksmityję ją do lasku i zobaczę chyba co wyrośnie