Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 15:41, 14 cze 2025

Kasya napisał(a)
Bardzo elegancko !

Dziękuję, jestem zadowolona z efektu .
Basieksp 15:57, 14 cze 2025

Ogrom ten Twój jaśminowiec chyba mam takiego samego, mój dopiero się rozkręcają z kwiatami, też zupełnie delikatnie pachnie, prawie nie czuć Ale bardzo go lubię, bo jak kwitnie to fajnie wygląda A regał fajna sprawa, super wygląda ja w sumie nie mam takiego miejsca na łopatki, pazurki, ciągle muszę szukać
Polon 16:11, 14 cze 2025

Wow, Kasia, regalik śliczny, wszystko takie eleganckie, kolorystycznie dopasowane, skojarzyło mi się z tymi brytyjskimi programami o ogrodach

O jaśminowcu, to już nawet nie wiem co napisać, bo u Ciebie takie wszystko na wypasie, no ekstraklasa
Kasya 19:57, 14 cze 2025

mrokasia napisał(a)

Hmmm, nie zgadzam się, wg mnie napewno nie jest szary. Ma chłodny limonkowy odcień i biały paseczek.

Wrzucilam u siebie fotki
TAR 20:15, 14 cze 2025

Regalik fajny. Musze odkurzyc swoj. Tez mam takie miejsce wstydu.
Moje raurief nie sa ani szare ani limonkowe ani chlodne. Rosna w sloncu i sa cieplej barwy. Musze im z bliska sie przyjrzec. Tak czy owak sa zarabiste.
Magara 23:20, 14 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Pokażę Wam jeszcze mój kącik przy garażu. Widzę to miejsce z kuchni. Tu ciągle był bałagan. Kupiłam skrzynię na różne przydasie to zamiast w skrzyni leżały na niej. Naoglądałam się na pintereście różnych fajnych inspiracji i voila:

Mam tam koszyk na sekatory, pazurki i rękawiczki. W białym koszyku wylądowały sitka do konewek. W podłużnych szarych doniczkach siedzą siewki ciemierników.
Mam nadzieję, że pomoże mi to w utrzymaniu porządku .

Super pomysł i super realizacja
Też mam regalik, ale mniejszy - jestem zadowolona - bo na tarasie, to staram się utrzymać na nim porządek
Skrzynię też mam - dzielę ją co prawda ze Sfochowaną, ale też zauważyłam, że to co "do schowania" ląduje przeważnie na skrzyni
Pomysł z koszykiem na sitka od konewek - zgapiam natychmiast Jakież to proste rozwiązanie U mnie się walają w doniczkach z roślinami
Judith 23:30, 14 cze 2025

Dziewczyny, ale o co chodzi z miejscem na przechowywanie sitek na konewki?? Moje sa po prostu zawsze na konewkach
Magara 23:36, 14 cze 2025

Judith, ja też nie kumam o co chodzi, ale moje nigdy nie są na miejscu
LIDKA 23:46, 14 cze 2025

Judith napisał(a)
Dziewczyny, ale o co chodzi z miejscem na przechowywanie sitek na konewki?? Moje sa po prostu zawsze na konewkach

Siedziałam cicho ale też nie kumam. Konewki mają takie dziubku do zatknięcia sitka jeśli akurat nie jest na wylocie wylewki.
mrokasia 09:36, 15 cze 2025

Dziewczyny
- jaśminowiec dziękuje za pochwały
- regalik również, może teraz łatwiej mi będzie znaleźć coś bo do tej pory sekatory lądowały na parapetach i w różnych innych miejscach
- sitka na konewki - moje konewki nie mają tych wypustek na sitko a nie zawsze używam sitek. Wtedy, tak jak u Dagi, upychałam je w donicach .