Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Juzia 19:49, 20 lip 2025

Nie zachwycają?????
To Ty bardzo wymagająca jesteś chyba.... bo ja siedzę i się zachwycam!

Nowe rabaty to strzał w 10!
Judith 20:19, 20 lip 2025

Mnie zachwycają
Magara 23:05, 20 lip 2025

Mnie też zachwycają
Aparatem, faktycznie, jakby inne spojrzenie, muszę swój w końcu naładować
UrsaMaior 23:20, 20 lip 2025

Mnie pozachwycają jutro
Polon 09:55, 21 lip 2025

mrokasia napisał(a)

Kształt rabat genialnie się uzupełnił
Po prostu pięknie
Basieksp 10:11, 21 lip 2025

Bardzo podoba mi się ta rabata z tą ceglaną donicą i sama kompozycja w donicy też Taki nie za bardzo rzycający się element architektury, nie za dużo, a daje teki fajny akcent
mrokasia 11:07, 21 lip 2025

Juzia, Judith, Magara, zdjęcia nie zachwycają, bo jakieś nieostre mi powychodziły i ciemnawe... muszę chyba poćwiczyć z ustawieniami aparatu.
A że ogród zachwycający to wiadomka

Juzia, jestem bardzo zadowolona z tych nowych rabat. Zmieniły się proporcje tej części i zwiększyło jej dopasowanie do reszty ogrodu. To aktualnie najbardziej kolorowe rabaty w ogrodzie .

Ursa, innych opcji niż zachwyt nie przyjmuję

Polon, cmok!

Basia, też lubię tę donicę . Dzięki!
Polon 11:36, 21 lip 2025

Kasia, czy ostrogowcom wycinasz tylko kwiatostany, czy jakoś bardziej ciachasz? Moje bardzo porosły, to myślę, czy ich trochę nie przyciąć, ale muszą zakwitnąć koniecznie ponownie, więc boję się uciąć za bardzo …
MartaCho 11:38, 21 lip 2025

mrokasia napisał(a)
[b]Jjakieś nieostre mi powychodziły i ciemnawe... muszę chyba poćwiczyć z ustawieniami aparatu.
A że ogród zachwycający to wiadomka

Właśnie, właśnie, poćwicz, poćwicz i daj proszę jeszcze więcej zdjęć tego takiego tutaj oto pięknego miejsca na ziemi
mrokasia 12:36, 21 lip 2025

Polon napisał(a)
Kasia, czy ostrogowcom wycinasz tylko kwiatostany, czy jakoś bardziej ciachasz? Moje bardzo porosły, to myślę, czy ich trochę nie przyciąć, ale muszą zakwitnąć koniecznie ponownie, więc boję się uciąć za bardzo …

Ja zazwyczaj przycinam ostrogowce tuż nad pierwszą albo drugą parą liści od góry. One puszczają kwiaty z kątów każdej następnej pary liści do dołu. Czasem jak którejś gałązki nie przytnę zaraz po kwitnieniu to potem tnę niżej bo już są przekwitnięte kwiatostany wypuszczone z piętra/dwóch niżej). Ale wydaje mi się, że możesz spokojnie przyciąć niżej takie wybujałe kępy i mimo to powinny puścić kwiaty z tych niższych pięterek.