Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 13:46, 09 sie 2025

Marcin89 napisał(a)
Z całym szacunkiem, co to za straszydło? Nie pasuje do Twojego ogrodu.

To kolejny relikt przeszłości . Jedna z najstarszych roślin, posadzona w okresie kompletnej ignorancji ogrodowej. Na szczęście była uprzejma zacząć chorować i brzydnąć .

Część nadziemna wycięta. Nie wiem tylko jak zdołamy wykopać karpę….
Marcin89 14:12, 09 sie 2025

mrokasia napisał(a)

To kolejny relikt przeszłości . Jedna z najstarszych roślin, posadzona w okresie kompletnej ignorancji ogrodowej. Na szczęście była uprzejma zacząć chorować i brzydnąć .

Część nadziemna wycięta. Nie wiem tylko jak zdołamy wykopać karpę….
Rozumiem, bo w większości starszych ogrodów takie iglaki rosną, chyba taka moda była. Usuwaliśmy z bratem z ogrodu babci ogromne jałowce kolumnowe i płożące. Obcięcie korzeni bocznych pomogło bardzo. Czasem jednak trafiają się bardziej pionowe korzenie. Zatem trzymam kciuki i wiem, że tu będzie coś ekstra. Nie mogę się doczekać
mrokasia 14:38, 09 sie 2025

Taaaak, jałowce cieszyły się kiedyś popularnością. W ogóle iglaki. A jałowców jest chyba największy wybór.

Na razie zrobiłam sobie przerwę bo strasznie gorąco.

Nie wiem czy się nie rozczarujesz . Posadzę tu cisa Hicksi (jako kontynuacja tych co rosną wzdłuż garażowej ściany). A dołem kilka przywrotników, dzwonków poszarskiego i może carexa raureif. Także nic spektakularnego .
LIDKA 18:22, 09 sie 2025

Relikt przesłości pożegnany. Brawo Kasia

Dobrze że ja przyszłam tu ma forum bo na samym początku kupiłam chyba z 10 jałowców. Został jeden na przedpłociu.
Marcin89 18:26, 09 sie 2025

LIDKA napisał(a)
Relikt przesłości pożegnany. Brawo Kasia

Dobrze że ja przyszłam tu ma forum bo na samym początku kupiłam chyba z 10 jałowców. Został jeden na przedpłociu.
Ja zaś nasadziłem u babci w ogrodzie. Ale taki całkiem spoko, jest do dziś