Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

MartaCho 07:34, 22 sie 2025

Przepiękna na nowa rabata jest! Wspaniale się te limonkowe derenie na tle ciemnych tui zielenią! Masz Ty talent do komponowania roślin, oj tak, tak!
mrokasia 09:39, 22 sie 2025

TAR napisał(a)
Kasia. Ogrod pieknie dorasta. Za chwile bedzie wiecej cienia jak slonca. I zacznie byc tajemniczo. Czytalam o dereniach. Wielka szkoda bys musiala sie ich pozbywac. Wiesz te dwa samosiejki od Ciebie calkiem fajnie sobie rosna. Dziekuje.

Cień przez większą część dnia to mi chyba nie grozi, ale rano i po południu jak najbardziej.
Dereń, ten od samosiejek, w połowie suchy . A samosiejki niech rosną, na zdrowie .

Agatorek napisał(a)
O Pani, ogród oszałamiający ❤️

U mnie derenie kousa i te inne z kwiatkami też nie powalają. Dlatego na pewno je zostawię .
Najlepiej tutaj rośnie elegantsima i świdwa kompressa.

Ogród pięknie dziękuje .

No właśnie ja nie wiem co z tymi dereniami kousa...

TAR napisał(a)
Moj jeden kousiak kwitnie nieprzerwanie od maja

Kopiesz leżącego, niedobra .

MartaCho napisał(a)
Przepiękna na nowa rabata jest! Wspaniale się te limonkowe derenie na tle ciemnych tui zielenią! Masz Ty talent do komponowania roślin, oj tak, tak!

Dzięki Marta. Bardzo jestem zadowolona z tej przeróbki .
tulucy 09:56, 22 sie 2025

Jakby co, Twoje dzieci u mnie rosną.
Wafel 12:06, 22 sie 2025

Rabatka z bonsaiem w sumie byłaby ładna, gdyby iglak rósł zdrowo, mnie by nie raził Cisy uwielbiam, zwłaszcza kolumnowe, więc jak podrosną zrobią robotę Ale ta rabata przy garażu... długo z nią wytrzymałaś lubię śledzić twoje zmiany, znajdź coś jeszcze do wywalenia
TAR 12:57, 22 sie 2025

mrokasia napisał(a)

Kopiesz leżącego,

Kasia nie mialam zamiaru. To raczej szok, ze jeden nie ma umiaru i kwitnie. Takiego cwaniaka widzialam rok temu w sierpniu u Izy.
Ciekawe czy twoje uschly na amen czy tylko skonczyly wczesniej wegetacje.
Ulina 18:06, 22 sie 2025

TAR napisał(a)
Moj jeden kousiak kwitnie nieprzerwanie od maja

Naprawdę??? To możliwe?
TAR 18:43, 22 sie 2025

no jest jeden taki cwaniaczek, sama jestem zaskoczona
mrokasia 19:12, 22 sie 2025

tulucy napisał(a)
Jakby co, Twoje dzieci u mnie rosną.

Niech rosną zdrowo .
mrokasia 19:15, 22 sie 2025

Wafel napisał(a)
Rabatka z bonsaiem w sumie byłaby ładna, gdyby iglak rósł zdrowo, mnie by nie raził Cisy uwielbiam, zwłaszcza kolumnowe, więc jak podrosną zrobią robotę Ale ta rabata przy garażu... długo z nią wytrzymałaś lubię śledzić twoje zmiany, znajdź coś jeszcze do wywalenia

Asiaaaa, daj człowiekowi odpocząć i się nacieszyć ogrodem .
Cieszę się, że zmiany Ci się podobają. Mnie też .
mrokasia 19:18, 22 sie 2025

TAR napisał(a)

Kasia nie mialam zamiaru. To raczej szok, ze jeden nie ma umiaru i kwitnie. Takiego cwaniaka widzialam rok temu w sierpniu u Izy.
Ciekawe czy twoje uschly na amen czy tylko skonczyly wczesniej wegetacje.

Schmeterling (ten od siewek) ma chyba suche dwie z trzech głównych gałęzi. Jeszcze dokładnie nie sprawdzałam. Korci mnie by mu wyciąć go co suche ale chyba zacisnę zęby i poczekam do wiosny. Wtedy będzie jasne co żywe a co martwe.
Zastanawiam się czy ten samosiew nie był przypadkiem sygnałem, że coś się dzieje złego z rośliną mateczną.