Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 21:52, 23 maj 2026

April, Tar, Lucy, ojtam, ojtam . Po pierwsze te floksy są niebieskie. A po drugie to one są kanadyjskie czyli inne niż takie normalne, zwykłe floksy, które zresztą też już mam . No coż, ponoć tylko świnia nie zmienia poglądów.
mrokasia 21:55, 23 maj 2026

ajka napisał(a)
Też mam geishę, to bardzo ładne drzewko. Kupowałam onlinowo i nawet ładny egzemplarz się trafił. Ale floksy to chyba sobie zgapię, bo ostatnio właśnie szukałam ciekawych odmian. Podpowiada mi, że to Blue Moon, zgadza sie?

To moja druga Geisha . Bardzo mi się podoba.
A floksy były podpissne jako kanadyjskie. Kropka. Ale obstawiam, że to właśnie Blue Moon.
TAR 22:06, 23 maj 2026

mrokasia napisał(a)

To moja druga Geisha . Bardzo mi się podoba.
A floksy były podpissne jako kanadyjskie. Kropka. Ale obstawiam, że to właśnie Blue Moon.

Kupisz jeszcze trzecia pewnie jak ja Wiesz, moje to jednak rozlogowe Sweet Seduction Blue (jest rozowy) i Home Fire (tez jest rozowy) ale polecam fajnie sie rozrosły w 2 lata. Wrzucilam zdjecia u siebie plam, bylo 10 sadzonek p9
Magara 22:28, 23 maj 2026

mrokasia napisał(a)

Piszą, że wczesną wiosną, zanim ruszy wegatacja.

Eee, piszą to różne głupoty Ten swój wcześniejszy egzemplarz ciełas już kiedyś?

P.s. ładniutkie te floksy kosiarkowe
Margo2 23:26, 23 maj 2026

Nie nadążam za Tobą. Pędzisz z tymi zmianami
Przyjadę to ogrodu nie poznam.
Szkoda, że nam się nie udało spotkac.
Teraz nie wiem kiedy będę miała okazję
mrokasia 10:27, 24 maj 2026

TAR napisał(a)

Kupisz jeszcze trzecia pewnie jak ja Wiesz, moje to jednak rozlogowe Sweet Seduction Blue (jest rozowy) i Home Fire (tez jest rozowy) ale polecam fajnie sie rozrosły w 2 lata. Wrzucilam zdjecia u siebie plam, bylo 10 sadzonek p9

Na razie nie widzę już miejsca na kolejną .
Idę oblukać.
mrokasia 10:32, 24 maj 2026

Magara napisał(a)

Eee, piszą to różne głupoty Ten swój wcześniejszy egzemplarz ciełas już kiedyś?

P.s. ładniutkie te floksy kosiarkowe

Nie cięłam. Jest taka asymetryczna co mi się bardzo podoba i póki co nie zamierzam jej ciąć. Wygląda tak:

Floksiki zaraz będę sadzić
mrokasia 10:34, 24 maj 2026

Margo2 napisał(a)
Nie nadążam za Tobą. Pędzisz z tymi zmianami
Przyjadę to ogrodu nie poznam.
Szkoda, że nam się nie udało spotkac.
Teraz nie wiem kiedy będę miała okazję

Gosia, luz, nigdzie się nie wyprowadzam. Też żałuję, że nie mogłam Cię przyjąć, to była super okazja. Ale będą kolejne
mrokasia 10:41, 24 maj 2026

Dziś rano ruszyłam do warzywnika. Posadziłam w foliaczku pomidory i bakłażany. Do gruntu poszły cukinie i patisony. Zaraz wysieję fasolkę.
A w międzyczasie coś tam pocykałam.
mrokasia 10:43, 24 maj 2026

Dziś rano ruszyłam do warzywnika. Posadziłam w foliaczku pomidory i bakłażany. Do gruntu poszły cukinie i patisony. Zaraz wysieję fasolkę.
A w międzyczasie coś tam pocykałam.