Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 20:56, 09 wrz 2026

Juzia napisał(a)
E tam molinie.... mi się tło najbardziej podoba
Szczególnie na pierwszej fotce

mrokasia 20:58, 09 wrz 2026

LIDKA napisał(a)
Ja moje molinie źle posadziłam . Jako przerywnik sesleriowych obwódek. I prawie ich nie widać . A te kłosy takie ładne mają .

Kasia ładny ten zakątek jest .

Dzięki Lidka. No to mus przesadzić te molinie .
mrokasia 21:03, 09 wrz 2026

ElzbietaFranka napisał(a)

U mnie małe bergenie też nie chcą rosnąć. Są ładne, ale stoją w miejscu nawet gorzej kupiłam wiedzę ładnie kwitnące a teraz specjalnie nie kwitną i są takie jak u ciebie na focie.
Znowu te duże rosną pięknie.

Czy te trawki przystrzyżone to sesliery jesienne? Bardzo ładnie to wygląda takie jężyki.

U mnie też wszystkie obwódki zarosły coś z tym muszę zrobić. Przekopie darń i zostawię na zimę. Wiosna wytrzepie z ziemi.

Tak niestety jest rośliny się rozrastają i robi się ciasno, przeszkadzają sobie na wzajem.
Jutro jadę i też będzie przesadzanie.

Elu, te przystrzyżone trawki to Raureify.
Co do małych bergenii - czyli nie tylko u mnie stoją jak zaklęte. To żadne pocieszenie że u Ciebie też marnie ale przynajmniej wiem, że nie tylko u mnie tak jest.

Obawiam się że taka zostawiona darń po zimie zrośnie się z ziemią i już nie będzie czego wytrzepywać… .
mrokasia 21:05, 09 wrz 2026

Ulina napisał(a)
Molinie, dla mnie są na liście na jednej z pierwszych pozycji. Doskonała i urocza trawa, niekłopotliwa
Czy udało Ci się sadzonkę mojej molinii przechować przez to upalne lato? Ja ciągle ją chcę rozmnażać bo super zapełnia jesienią przestrzeń na wysokości 1,5m.

Ula, Twoja molinia rośnie na jukowej i nic jej nie dolega . Cmok!