Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 08:58, 25 sie 2026

TAR napisał(a)
Trawnik zgrabnie "przyciety"

Robota in progress .
mrokasia 09:00, 25 sie 2026

Ulina napisał(a)
Nastał czas zmian proporcji trawnika do rabaty to wciąga bardziej niż człowiek myśli. Ostatnim etapem tej przygody jest likwidacja przejścia

Ula
Przejście nie zniknie, nie mam takich zapędów. Pisałam wyżej - ta docinka to ze względów praktycznych bo mi Raureify, hakonki i byliny na trawnik zaczęły wychodzić.
mrokasia 09:03, 25 sie 2026

LIDKA napisał(a)
Kasia fajne te kulki rauraifowe
Moje rosną w głębi kortowej i nie widać ich urody całkiem. Muszę im znaleźć lepsze miejsce. Nie wiedziałam że je można ciąć o tej porze.

Lidka, koniecznie przesadź swoje bardziej na brzeg! Nie przypala Ci ich na tej kortowej?
Ja tnę to co potrzebuję wtedy gdy potrzebuję. Nie należy brać ze mnie przykładu .
mrokasia 09:05, 25 sie 2026

Magara napisał(a)
Kasia, zaskoczyłaś mnie cięciem rauriefów teraz.
Ideę jak najbardziej rozumiem - moje też wyglądają bałaganiarsko
To eksperyment czy robisz tak zawsze o tej porze?

Daga, przycinam końcówki Raureifów pod koniec lata bo są popalone słońcem i bardzo kiepsko to wygląda. Ścinam jakieś 5-10cm. Nic im się nie dzieje.
LIDKA 11:09, 25 sie 2026

U mnie popaduje co kilka dni dość porządnie i rauraify poza jednym mniejszym wyglądają dobrze .

Ból mam taki że nie mam miejsca na brzegu ale znajdę im gdzieś lepsze .

Docinka trawnika dla wygody porządana.
Ja wczoraj kosilam 5 dniową trawę po nawozie i deszczach zwykłą kosiarką i się zmęczyłam. 6 worów zapakowałam i na koniec poszłam powiedzieć Kosiarkowemu robotowi że go jednak kocham