Świetne cisy kupiłaś. Taka cena za taką rozbudowaną bryłę korzeniową to nie jest dużo. Czasem mogą być tanie, wysokie krzaki a korzenia mało. Wtedy się nie opłaca. A tutaj bardzo solidny towar.
Niezły kawał rabatki ci się zrobił Niby ogród gotowy a tu taka niespodzianka i nowa robota
Ja wczoraj też układałam krawężniki. Sama
No właśnie, doniczki spore i sadzonki z doniczek a nie kopane i wsadzone do doniczek .
Ten fragment przy garażu spędzał mi sen z powiek od baaaardzo dawna. Ale starałam się nie patrzeć w tamtą stronę bo w planach była ta kostka i porządek. Ale ile można czekać. Tym bardziej, że znów się to odsunęło w czasie. A to przecież front więc powinien jakoś wyglądać. No i ostatnio te chwasty przelały czarę . Z tym, że mimo wszystko chcę to uporządkować niskim kosztem i nakładem pracy.
W poziomie te obrzeża też może bym ułożyła sama. Ale w pionie za ciężko jednak.
Ciebie podziwiam niezmiennie!
A tu mam odmienne doświadczenia - ani jedno obrzeże nie jest u mnie osadzone na betonie, wszystkie są tylko wkopane. Na betonie nie są także obrzeża z kostki brukowej. Nic się nie przemieszcza i nie wykrzywia.
Kasia obserwuję z ciekawością. Muszę zobaczyć jak Ty będziesz mieszać te rośliny, bo chciałabym się nauczyć tak sadzić nie rządkami, plamami, bo chcę trochę pozmieniać jesienią u siebie. Kiedyś mi to tłumaczyłaś
U nas nawet osadzone na betonie krawężniki potrafią się krzywić ale to już glina- ona puchnie zimą i chudnie wiosną
Bardzo ładne cisy kupiłaś. U nas w szkółkach bida z nędzą ale co się dziwić, taki mamy klimat