Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Elfik 19:40, 19 gru 2011

A wiecie, co Wam powiem? Że nie ma to, jak zwykła włóknina z metra. Pocięłam na różne długości, żeby była na większe i mniejsze roślinki i owijam, na koniec spinam szpilkami. A z Krecikiem się trochę namordowałam, w dodatku patyk musiałam w środek wstawić, żeby mu się czapeczka w szpic dobrze prezentowała!
Bogdzia 19:46, 19 gru 2011

Przeczytaj poprzednie wpisy jak sie wszyscy krecikiem zachwycają a włókniną-- watpię. No ale nie można w całym ogrodzie postawiac krecików.
Pszczelarnia 19:47, 19 gru 2011

Karola, maszyny do szycia się zdarzają (dobre) w dyskontach!
an_tre 20:21, 19 gru 2011

elkatei napisał(a)
Wieje jak diabli!
Zaczynam opatulać hortensje.

Może te wszystkie podziemne gadziny się wystraszą...
Albo zdechną ze śmiechu!
Jaki śliczniusi obawiam się Elu, ze może zaprzyjaźnić się z tymi czarnymi hehe i będzie klopocik
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Sebek 21:21, 19 gru 2011

elkatei napisał(a)
A wiecie, co Wam powiem? Że nie ma to, jak zwykła włóknina z metra. Pocięłam na różne długości, żeby była na większe i mniejsze roślinki i owijam, na koniec spinam szpilkami. A z Krecikiem się trochę namordowałam, w dodatku patyk musiałam w środek wstawić, żeby mu się czapeczka w szpic dobrze prezentowała!

Czego się dla roślin nie robi
GabiK 21:58, 19 gru 2011

Bogdziu, wyobraziłam sobie spory ogród pełen krecików, świnek, misiów i piesków - powiedzmy 50 takich stworów. I śmieszno i straszno.
Elfik 23:57, 19 gru 2011

an_tre napisał(a)
[ obawiam się Elu, ze może zaprzyjaźnić się z tymi czarnymi hehe i będzie klopocik

Hm... nie wiem, co o tym sądzić..., dziś po drugiej stronie domu były 2 kopce. Więc albo tam uciekły ze strachu przed Wielkim Bratem, albo nowa inwazja się szykuje... . A wkopaną rurkę zdaje się, że traktują "przelotowo" - wczoraj znalazłam w niej spory kamyk
GabiK 09:00, 20 gru 2011

O kamyk - zatykają spryciarze. Nie sądziłam, że taki z nich ciężki przeciwnik.
A czy któraś ma zakopane siatki przeciwko kretom?
EwaG 09:06, 20 gru 2011

A może spróbuj z odstraszaczem solarnym
http://www.nokaut.pl/srodki-na-szkodniki/solarny-odstraszacz-kretow-alumioniowy-800m2.html
Sąsiad miał kopce krecie, zakupił sobie takie ustrojstwo. Nie wiem czy od tego, ale jakby przestały lubić jego ogród.
anula_wn 10:45, 20 gru 2011

elkatei napisał(a)
Aniu, mam to samo! Na kartce przed nosem mam spisane, kogo mam przynajmniej rewizytować - i nie wyrabiam!!! No cóż - rodzinnie tu jest, fajnie się gaworzy... A wątki puchną... No, lecę do Twojego kalendarza (to Ty jesteś niespożyta!!! ), a potem po ogródkach się posmykam...

oj tak, ciężko nadążyc..... kazdego chce się odwiedzic, a tu ciagle nowe wątki.... już kiedyś mówiłam, że Danusia monstrum stworzyła