To ma kwiatki szałwii to pewnie jakaś szałwia, mam podobne muszę zobaczyć bo nie wiem czy liście są takie same - jak nazwa konieczna to Andrzej będzie wiedział
Aldona - raz jeszcze dziękuję za piękną sobotę. Sprawiłaś nam wiele niespodzianek, miło było pogwarzyć o zakupach nie wspomnę. Żałuję że było za mało czasu na ogród

no i że miałyśmy ogród Ewy po drodze ale też brakło tego cennego składnika jakim jest czas.
Myślałam o Twoim ogrodzie i tak sobie myślę,że ta wersja z dwoma rabatami po bokach a środek wolny z drzewami jest chyba najlepsza. Ja na Twoim miejscu nie brałabym się za całość tylko po kawałku czyli priorytetem byłaby ta rabata wzdłuż ścieżki. Oczywiście przez zimę rysuj całość.
W tym pasie środkowym zostawiłabym nie koszoną trawę a tylko koszenie w pasach po obu stronach. Kiedyś tam możesz cebulowe sadzić takie jak krokusy czy narcyzy.
Chyba wiesz co chciałam napisać. A ! te wszystkie hosty wywal z tej rabaty jeśli ona słoneczna jak mówisz. Znajdziesz u siebie i dzielżany i astry i trawy i róże niskie
pomyślałabym o jakiejś roślinie która będzie się konsekwentnie powtarzać np. kupka 10 liatrii - oczywiście kolorystycznie to musisz ogarnąć
to na razie tyle przemyśleń - he

łatwo powiedzieć - ale pomalutku zrobi się masz masę pięknych roślin - chciałabym do Ciebie przyjechać jak kwitną piwonie to musi być raj
pozdrawiam