Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 23:35, 06 wrz 2011

Nie, niemożliwe, chyba że zrobiono fotomontaż. W kabaretach to Pakosińska a ja w ogrodzie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:36, 06 wrz 2011

Limka napisał(a)

Martwię się o swoje hosty bo chyba miesiąc temu je posadziłam i jakby mi usychają, wiec nie wiem czy je zostawić czy przesadzic jeszcze teraz.

Ja bym przesadziła, wczoraj ze słońca do 14 przesadzałam wszystkie jasne żurawki, znikały mi w oczach z dnia na dzień... przykry widok, a tak mi tam pasowały...

Ostrokrzewów dalej będę szukać, ciekawi mnie czy u Ciebie tez dobrze przezimują. U Danusi mam wrażenie, ze inne warunki klimatyczne, wszystko jest osłoniete od wiatrów z każdej strony, od palącego słońca również i pewnie ma to wpływ na wspaniałą kondycję roślin.

Lime Rickey lepiej sobie radzi w słońcu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:37, 06 wrz 2011

malwes napisał(a)

Danusiu - Ty jak kupujesz hortensje do donic to przesadzasz je w jakąś konkretną ziemię (mam na myśli bardziej odczyn, itp niż konkretną markę). Tą moją błękitną hortensję, zdobytą na targach Zieleń to Życie przesadziłam w ziemię kwiatową, odstawiłam w cień ale strasznie klapnięta jest....
Może by tak tą hortensję podlać I zdjąć ze słońca pełnego ?To nie w tym tkwi tajemnica omdlewania ?

Martku - podlewam solidnie, raniutko i po południu, sprawdzam paluchem czy nie ma sucho. Stoi w cieniu - jednak coś jej ciągle dolega - może faktycznie kwestia ziemi?

Sadze w próchnicę kwaśną zmieszaną z torfem kwaśnym najczęściej. Może przyczyna tkwić w ziemi. A otwór jest w donicy? Może zalana?

Instagram Ogrodowiska
Martek 23:39, 06 wrz 2011

Martku ...Jeszcze nikt się tak do mnie oryginalnie nie zwrócił )) Być może,że jak wiesz ,że nie włożyłaś w kwaśną to może tak być ,że ziemia Miejsce też czasami nie wiedzieć czemu nie pasuje roślinie ...
Safoya 08:50, 07 wrz 2011

gardenarium napisał(a)
A tymczasem szanowni Goście się rozeszli i zostaliśmy sami

A jeszcze przed tortem od Witka otrzymałam piękny bukiet

No i moje serce stopniało. Napatrzeć się nie moge. Pięknie!
Wszytskiego najlepszego dla Was
misia13 09:15, 07 wrz 2011

Witam Danusiu, mam pytanko, ale nie wiem jak wkleić twoje zdjęcie z ogrodu.
Bardzo podoba mi sie zdjęcie ze strony 2 podpisane kule i stożki widok z salonu, proszę powiedz mi co to jest bo nie jestem pewna (raczkuję dopiero) ten stożek i kula na pniu. Wygląda na ten sam gatunek i czy ten stożek można formować inaczej. Dziękuję i pozdrawiam!
Sebek 10:13, 07 wrz 2011

Moniko - pewnie o to miejsce chodzi

Kula bez pnia to bukszpan - reszta to cis.
misia13 10:16, 07 wrz 2011

Dokładnie Sebku, dziekuję, a jakaś konkretna odmiana cisa? Właśnie coś takiego chcę kupić bo fajnie się formuje ale czy dostanę taki duży okaz i na pniu to się okaże.
Sebek 10:17, 07 wrz 2011

Tego już dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się, że to baccata
Gardenarium 10:28, 07 wrz 2011

Misiu, tak, to T. baccata, ale już kupiłam stożek.

Safoya, dziękuję

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies