Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

boguslaw_r_ 12:32, 05 wrz 2011

gardenarium napisał(a)
Dziekuję za moje ulubione kwiaty i życzenia. A jutro mamy z naszym kochanym Witkiem 28 rocznicę ślubu

Zamówiłam pyszny torcik i ulubioną szarlotkę z budyniem i wisienkami
Kochana i niepowtarzalna Danusiu Najlepsze życzenia z tak pięknej okazji jaką jest rocznica ślubu, trwajcie razem w zdrowiu i miłości, oby czas płyną troszkę wolniej, dziś coraz rzadziej słychać o rocznicach powyżej 25. nam na wiosnę strzeliło 37 i końca nie widać czego i Wam serdecznie zyczę STOKROTNE BUZIOLE
grapaka 12:45, 05 wrz 2011

Dzień dobry bardzo
podczytuję ogrodowisko już jakiś czas, 100 stron mi zeszło i nie zdążyłam się wpisać. Dziś więc nadszedł czas najwyższy skorzystam jeszcze z okazji i dorzucę najlepsze życzenia dla wspaniałych jubilatów.
Pszczelarnia 16:48, 05 wrz 2011

Danusiu, mam pytanie o utrzymywanie bylin w ryzach. Już wiem, nauczyłaś nas, że krzewy należy ciąć śmiało. Interesuje mnie cięcie bylin, tzn. konkretnie jak Ty to robisz na swojej rabacie hidcotowej, gdzie masz taką ilość gatunków. Wiosną wszystkie wykopujesz i na nowo sadzisz czy tniesz w gruncie? Pamiętasz, gdzie co rośnie, jak nie widać?
Gardenarium 21:19, 05 wrz 2011

Byliny należy przycinać jak przekwitną, zwłaszcza jeśli rosną w takim zagęszczeniu, jak na hidcotowej.
W tym roku w miarę cięłam od razu, ale Alchemilla (przywrotnik) ominęłam, troszkę szkoda mi było liści, obcięłam tylko kwiaty. Powinnam była ciąć i liście. Orliki, irysy syberyjskie, ostyróżki ładnie odbijają po cięciu. Róże kwitną mi 3 raz (nie wszystkie), ale kwitną co mnie bardzo cieszy
Pilgrim jest przecudowna

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:20, 05 wrz 2011

Nie pamiętam, gdzie rosną cebulowe, poprzycinałam czyśćca i na nim będę sadzić cebulki, które mam w doniczkach po kompozycjach wiosennych.

Instagram Ogrodowiska
ela 21:32, 05 wrz 2011

Dorzucę i ja mocno spóźnione najlepsze życzenia z okazji pięknej rocznicy dla Danusi i Witka
grapaka 22:28, 05 wrz 2011

Danusiu! Twój ogród to prawdziwe arcydzieło , jestem pełna zachwytu dla ogrodu nie tylko bukszpanowego.Muszę nabrać odwagi i wstawić fotki i prosić o zaprojektowanie mojej rabatki.
malwes 23:12, 05 wrz 2011

Danusiu - Ty jak kupujesz hortensje do donic to przesadzasz je w jakąś konkretną ziemię (mam na myśli bardziej odczyn, itp niż konkretną markę). Tą moją błękitną hortensję, zdobytą na targach Zieleń to Życie przesadziłam w ziemię kwiatową, odstawiłam w cień ale strasznie klapnięta jest....
kaprys 07:47, 06 wrz 2011

Danusiu i Witku najserdeczniejsze życzenia z okazji rocznicy ślubu. Dbajcie o Siebie i dalej twórzcie te Wasze wspaniałe ogrody.
haika 11:30, 06 wrz 2011

Danusiu, na 339 stronie nowego Katalogu roślin widzę bardzo znajome miejsce
Właśnie przyszedł pocztą, będzie lektura na całą zimę