Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

anula_wn 20:37, 06 wrz 2011

Limka napisał(a)
Znowu postanowiłam spacerować po Twoim ogrodzie od początku, od 1 strony i tym razem inaczej go widzę. Dostrzegam nowe rośliny, zakątki... można oglądać i oglądać. To jak nałóg

dobrze, że mogę czasem zajść do Danusi i zobaczyć osobiście te cuda! bo ponad 600 stron przelecieć.... ciężko .....
ale fakt, ogród marzenie, bajka i sen jakiś po prostu jest dopieszczony na każdym cm 2 !
an_tre 20:39, 06 wrz 2011

anula_wn napisał(a)

Znowu postanowiłam spacerować po Twoim ogrodzie od początku, od 1 strony i tym razem inaczej go widzę. Dostrzegam nowe rośliny, zakątki... można oglądać i oglądać. To jak nałóg

dobrze, że mogę czasem zajść do Danusi i zobaczyć osobiście te cuda! bo ponad 600 stron przelecieć.... ciężko .....
ale fakt, ogród marzenie, bajka i sen jakiś po prostu jest dopieszczony na każdym cm 2 !

co prawda to prawda Anulo, pieszczoty temu ogrodowi nie brakuje i dlatego taki piękny
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Gardenarium 20:50, 06 wrz 2011

Jak miło Was widzieć i czytać
Dzisiaj działałam u Babci Jasi. Było jej święto
Zapraszam do Ogrodu Babci Jasi.

Instagram Ogrodowiska
Limka 20:56, 06 wrz 2011

Zawsze kiedy patrzę na to zdjęcie to widzę tutaj pień brzozy
Ewa 20:56, 06 wrz 2011

Danusiu a jak Ciebie miło czytać i widzieć
Dzięki za zaproszenie, wpadam zaraz

Mam małe pytanko, czy hostom bardzo źle będzie na słonku od strony południowej, w sumie słońce świeci tam do 16, potem jest cień?
Limka 21:02, 06 wrz 2011

Ewo, chciałam zapytać gdzie kupiłaś swoje ostrokrzewy Golden Gem? Nie udaje mi sie dostać w stacjonarnych centrach, w internetowych sklepach też aktualnie niedostępny towar.
U mnie hosty mają słońce do 12 i myślę, że gdyby rosły w cieniu miały by intensywniejszą zieloną barwę a tak to te zielone przebarwiają sie na delikatny żółty, choć nie schną.
Ewa 21:12, 06 wrz 2011

Ostrokrzewy kupiłam w gospodarstwie szkółkarskim Kapias w Goczałkowicach, nigdzie indziej ich nie spotkałam , jak kupowałam nikt nie był nimi zainteresowany i wykupiłam wszystkie

Martwię się o swoje hosty bo chyba miesiąc temu je posadziłam i jakby mi usychają, wiec nie wiem czy je zostawić czy przesadzic jeszcze teraz.
malwes 21:13, 06 wrz 2011

Martek napisał(a)

Danusiu - Ty jak kupujesz hortensje do donic to przesadzasz je w jakąś konkretną ziemię (mam na myśli bardziej odczyn, itp niż konkretną markę). Tą moją błękitną hortensję, zdobytą na targach Zieleń to Życie przesadziłam w ziemię kwiatową, odstawiłam w cień ale strasznie klapnięta jest....
Może by tak tą hortensję podlać I zdjąć ze słońca pełnego ?To nie w tym tkwi tajemnica omdlewania ?

Martku - podlewam solidnie, raniutko i po południu, sprawdzam paluchem czy nie ma sucho. Stoi w cieniu - jednak coś jej ciągle dolega - może faktycznie kwestia ziemi?
Limka 21:19, 06 wrz 2011

Martwię się o swoje hosty bo chyba miesiąc temu je posadziłam i jakby mi usychają, wiec nie wiem czy je zostawić czy przesadzic jeszcze teraz.

Ja bym przesadziła, wczoraj ze słońca do 14 przesadzałam wszystkie jasne żurawki, znikały mi w oczach z dnia na dzień... przykry widok, a tak mi tam pasowały...

Ostrokrzewów dalej będę szukać, ciekawi mnie czy u Ciebie tez dobrze przezimują. U Danusi mam wrażenie, ze inne warunki klimatyczne, wszystko jest osłoniete od wiatrów z każdej strony, od palącego słońca również i pewnie ma to wpływ na wspaniałą kondycję roślin.
Puskaogrodni... 21:43, 06 wrz 2011

Pani Danusiu.
Takie trochę idiotyczna sprawa...
Dam sobie rękę odciąć- a rączka potrzebna do dziabania w ziemi, że widziałam Panią w telewizji na kabaretach. Leci pewnie jakaś powtórka na TVP Polonia. Czy mam już omamy?