Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Przemka w ogrodzie.

U Przemka w ogrodzie.

przemekg 18:07, 28 paź 2012

Hmm jeszcze nie wiem, ale bardzo możliwe że nie bedzie zbyt wesoła ta rabatka, ma być bardziej stonowana i nie pstra, takie trochę odrębne wnetrze ogrodowe, a własnie jakiś dodatek architektoniczny ma stanowić główny punkt skupiający uwagę.
przemekg 18:14, 28 paź 2012

to jeszcze kilka wczesniejszych fotek

przemekg 18:14, 28 paź 2012

EwaG 18:19, 28 paź 2012

przemekg napisał(a)

[/img]

Czy to dąb? Piękne przebarwienie.
przemekg 18:25, 28 paź 2012

Witaj Ewo. Nie to nie dąb, tylko jarząb AUTUMN SPIRE "FLANROCK" ma takie płomienne jesienne barwy.
Sebek 18:37, 28 paź 2012

przemekg napisał(a)

Po namyśle zainspirowany przez Kolegę fotkami pięknych ogrodów postanowiłem zrobic nową rabatę w ogrodzie taka odskocznię ad panującej miejscami wybuchowej mieszanki kolorów, rabatka bedzie miec formę zielonej alejki z obwódką z malutkich kulistych tuji tło z wysokich pomiędzy w przyszłym roku bedą kuliste akacje umbraculifera podsadzone szpalerem z hortensji limelight to niepodobne do mnie ale to będą jedyne kwiaty i wszystkie jednakowe, całą zime mam na wymyslenie jakiegoś ciekawego elementu na końcu tej alejki ale jeszcze nie mam sprecyzowanego pomysłu, jedno wiem cos musi skupiac na końcu uwagę, rabatka bedzie mieć ok 10m szerokości i 30 długości, jak widać obwódka i tło juz posadzone

Ciekawi mnie bardzo jak to wyjdzie Na koniec ? Ławka chyba za prosta..... może zegar słoneczny?
przemekg 18:50, 28 paź 2012

O Sebek skąd znasz moje myśli
Zegar słoneczny to fajna sprawa ostatnio Danusia pokazywała w tym nowym ogrodzie i bardzo mi się podobało, tylko jak zlokalizowałem taki za 1200 to mi przeszło. Ale zegar słoneczny to coś co bym chciał mieć w ogrodzie choć nie koniecznie na końcu tej alejki.
monteverde 18:56, 28 paź 2012

Przemek z czego ten żywopłot ? ślicznie wygląda
przemekg 19:03, 28 paź 2012

Taki "żywopłot" udaje winobluszcz pięciolistkowy na siatce tutaj w jesiennych barwach. Jak dla mnie idealne rozwiązanie i alternatywa dla zywopłotu liściastego bezproblemowy, łatwy w obsłudze, nigdy nie wyłysieje od dołu, ani nie bedzie za wysoki, jedynie wiosną obcinam pędy które zeszły z płotu na ziemię, chociaż w przyszłym roku mam plan aby od drogi je zostawić i niech zarosną cały rów, dalej nie pójdą bo na ulicy nie mają szans, a mnie odpadnie koszenie trawy w rowie.
monteverde 19:06, 28 paź 2012

U mojego sąsiada jest na siatce winobluszcz, ale właśnie ma dziury i idzie samopas, on o niego nie dba i brzydko wygląda, oczywiście po ziemi na moja stronę przełazi, to go wieszam na siatkę, z myślą , że się zagęści