Serdecznie dziękuję za pamięć i życzenia

, oby jak najszybciej zagościła wiosna w naszych ogrodach i sercach. Zima skutecznie zniechęca do wiekszej aktywności na forum, jednak często zaglądam i wyszukuję ciekawych informacji.
Chyba jak każdy nie mogę się doczekać końca zimy, bo jaką wiosnę mamy wszyscy wiemy.
Dziś za oknem tak, a jutro podobno obfiite opady śniegu, jakby tego co jest było mało.
Chociaż wiosny nie widac to nie tracę nadzieii że jednak przyjdzie, pelargonie które udało się przechować zaczęły rosnąć a nawet mam wiosenny kwiatek
pobrałem sadzonki wierzchołkowe, które bardzo szybko zaczeły wypuszczac korzenie w wodzie, zawsze sadziłem do ziemi a widzę że w wodzie dużo łatwiej i szybciej się ukorzeniają
Jakis czas temu włożyłem kilka patyczków z hortensji do wody, część zgniła a 2 miały korzonki posadziłem do ziemi i już rozwijąją się liśćie, więc ukorzenianie się udało.
Posiadam również hortensję ogrodową która dostałem jesienią ładnie przetrwała w piwnicy a teraz chce juz rosnąć i kwitnąć przechowuję ja w chłodnym pomieszczeniu, bo w ciepłym chyba nie korzystnie , najlepiej na zewnąrz ale nadal śnieg
Kilka dni temu pojawili się u mnie nowi mieszkańcy

mam nadzieję że będą piękną ozdobą podwórka i ogrodu, ogród śpi to staram się na forum o ptakach jak najwiecej dowiedzieć o warunkach jakich potrzebują moi ulubieńcy.