Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

arcobaleno 21:20, 24 kwi 2012

Dziś mnie siły opuściły i na ogrodzie palcem nie tknęłam !
Ale za to nie mogłam się powstrzymać, żeby nie zrobić kilku zdjęć startującym tulipanom

nika 21:26, 24 kwi 2012

Pięknie to wygląda!
arcobaleno 21:28, 24 kwi 2012

A tu Mój 6-letni Kwiat

I niechciana niespodzianka na rabacie - wielkie dwa krwisto(brrr)czerwone tulipany papuzie - wielkie jak ogry! Oczywiście jakaś pomyłka bo czerwonych tulipanów nie cierpię ! Ale muszę przyznać, że okazałe bardzo

no ale do pozostałych tulipanów pasują jak kwiatek do kożucha

an_tre 21:30, 24 kwi 2012

arcobaleno napisał(a)
Ale za to nie mogłam się powstrzymać, żeby nie zrobić kilku zdjęć startującym tulipanom

Właściwie to dobrze, że cię siły opuściły, bo dzięki temu oglądamy twoje cudne fotki a siły przyjdą jutro
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
nika 21:32, 24 kwi 2012

6-letni kwiatek najładniejszy ze wszystkich

a co do ogrów (hihihi, dobre ) - też nie lubię takich niespodzianek i koloru czerwonego kwiatów
arcobaleno 21:39, 24 kwi 2012

an_tre - i plecy trochę odpoczną...na dobre mi to dzisiejsze leniuchowanie wyjdzie

nika - i rośnie mi Ten Kwiat jak na drożdżach bez żadnych florowitów
Ja czerwonego z zasady w ogrodzie nie lubię ale czerwonych tulipanów z żółtym środkiem i czarnymi precikami to już w szczególnosci
Domi 07:49, 25 kwi 2012

arcobaleno napisał(a)

Cudownie, tak wiosennie i kolorowo! Aż robi się weselej w duszy jak patrzy się na Twoje fotki.
Domi 08:05, 25 kwi 2012

arcobaleno napisał(a)
Ale czerwone to mam chyba tylko tulipany, które okazały się pomyłką koloru - kupowane jako różowe

U mnie to samo: nie chciałam czerwonych, a mam czerwone zamiast białych. Pomylili odmiany przy wysyłce. No ale cóż zrobić. A tulipany "Golden Day" miały być żółte, jak na fotkach, a są w 50% czerwone. Najwyzej w przyszłym roku nornice u mojej Mamy będą miały co jeść... Teraz najważniesze, żeby zrobić dobre fotki i pozbyć się później tych właściwych.

Jeśli chodzi o gaurę: na Allegro też sprzedają sadzonki.Przed chwilą sprawdzałam, wyglądają ok, ale mają różowe kwiaty (8.99/szt.). Z takiej małej rozety liści wyrasta mnóstwo długich pędów kwiatowych. Z tego, co pamiętam, to u mnie jest 5 szt. i te 5 szt. tworzy bardzo dużą gęstwinę kwiatów.
arcobaleno 08:53, 25 kwi 2012

Domi - dzięki Ci dobra kobieto za info o gaurze ! Już sobie zapisałam w obserwowanych bo rzeczywiście ładne te sadzonki mają...i nie tylko gaury - no jak już kupuję to za jedną przesyłką warto cosik jeszcze do koszyka wrzucić
Czyli jesteś z niej zadowolona?Jakieś szczególne wymagania ma?
popcorn 09:00, 25 kwi 2012

Piękne tulipany u Ciebie, śliczne wiosenne rabatki!
A ogrów się uśmiałam Też nie mam żadnych czerwonych tulipanów, mam chyba przesyt po dzieciństwie - u mojej Babci tylko czerwone - do tej pory kwitną...
Jakbym mogła prosić o namiar na tego sprawdzonego sprzedającego z alle??

dzięki
Karolina