Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

arcobaleno 22:06, 17 kwi 2012

finko - dziękuję za odzew!
Czyli jednak choina - no to chyba calkiem nieźle mi się trafiło - oby się tylko przyjęła! Choć była dość płytko ukorzeniona, bardziej talerzowato niż w głąb...
Z tym cięciem to wiem, że łatwo nie będzie, ona ma mocno luxny pokrój, żeby choć troszkę się zagęściła i nabrała wigoru...a teraz już ją ciąć?

A cisa będę właśnie cięła w ten sposób, może jeszcze boczki trochę mu przytnę..
Gardenarium 22:23, 17 kwi 2012

Potwierdzam Tsuga canadensis Netu nie miałam

Instagram Ogrodowiska
arcobaleno 22:37, 17 kwi 2012

Danusiu - dziękuję za pomoc
To teraz sobie o niej trochę poczytam...

U mnie forum nie działało przez jakiś czas dzisiaj :/
Madzenka 06:35, 18 kwi 2012

Marto z rewizyta przybyłam . Baardzo ładny ogród i jeszcze ta?k ie zmiany zaplanowane.
Cisa formowalabym w kulę lub prostopadloscian a może walec.? Wszystko zalezy od tego o jakim ksztalcie marzysz, ale na kule kilka lat musisz poczekac....
Bede zagladać
arcobaleno 08:41, 18 kwi 2012

Marzeno - właścicielko cudnego domu - witam serdecznie
Jeśli chodzi o cisa to marzę jedynie o to by był dobrym tłem dla roślin i zasłaniał mi sąsiedzkie podwórko - bo akurat mam widok na "gospodarcze tyły" Dlatego przytnę go ...nie wiem jeszcze jak - ale bardziej kondycyjnie niż formująco

Przed cisem i choiną posadzilismy wczoraj dwie anabelki, które od matecznej rośliny oddzieliłam - pewnie trochę czasu zajmnie zanim się zagęszczą, alee trudno z torbami bym poszła, gdybym chciała mieć wszystko na już.
Wiem, że anabelki się pokładają - najwyzej będę podwiązywać, oczywiście inne hortensje też mam w planach - przede wszystkim limelight i vanillefreise (nie wiem czy dobrze piszę) ale u nas nigdzie nie mogę ich dostać ! Tak samo jak traw ! Nic jeszcze nie mają - dopiero w maju...kurde no...w maju to ja już bym chciała mieć skończoną tą rabatę !!!
monitka 09:22, 18 kwi 2012

Marta skąd ty te rośliny bierzesz? szok nie dość że takie duże to jeszcze bardzo pożądane okazy.
Ja teraz jak jadę samochodem to same bukszpany widzę i to takie okazy że aż mnie boli że one takie duże, nieprzycięte, marnują się.
arcobaleno 09:33, 18 kwi 2012

monitko - no właśnie - te też nieprzycinane..

My całą rodziną wyprowadziliśmy się na wieś (ja z mężem, rodzice moi z rodzeństwem i teściowie ) jakieś 5 lat temu, ale moi rodzice swoją działkę kupili już z 15 lat temu i póki nie stanął na niej dom (czyli póki mieszkaliśmy w mieście w bloku) to była to działka rekreacyjna na której moi dziadkowie zaczęli sadzić, sadzić, sadzić....są tam pięęękne wielkie jodły i świerki i modrzewie i wiele innych bardzo rozrośniętych krzewów. Jak stanął dom to część z nich zaczęła przeszkadzać...więc ja korzystam A teściowie znowu wyprowadzając się z miasta z małej działeczki też zabrali ze sobą część nasadzeń. Tylko ja wyszłam z "niczym" (w sensie roślin) z mieszkania rodziców ze swojego pokoju w bloku
arcobaleno 21:34, 19 kwi 2012

Czy u Was dziś też było tak pięknie ciepło?
Szkoda tylko, ze cały dzień spędziliśmy w pracy a na ogrodowe działania zostały jakieś dwie godzinki przerywane oczywiście przez dzieci

Ale coś tam zawsze zrobiliśmy

Chaos, chaos i chaos panuje wciąż w naszym ogrodzie, rozkopy, wykopy i przesadzania, ale...umilane takimi widokami

arcobaleno 21:37, 19 kwi 2012

jotka 21:38, 19 kwi 2012

arcobaleno napisał(a)
Czy u Was dziś też było tak pięknie ciepło?
Szkoda tylko, ze cały dzień spędziliśmy w pracy a na ogrodowe działania zostały jakieś dwie godzinki przerywane oczywiście przez dzieci

Ale coś tam zawsze zrobiliśmy

Chaos, chaos i chaos panuje wciąż w naszym ogrodzie, rozkopy, wykopy i przesadzania, ale...umilane takimi widokami

[/quote

No u mnie było ślicznie Tylko źle sie czułam i musiałam szybciej do domu wrócić z działeczki . Ale też zdążyłam napatrzeć sie na podobne śliczności jak u Ciebie. mam nawet podobne tulipanki z "malowanymi ustami"