Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

Netka 21:33, 06 maj 2012

Wpadam z wizytą No zakupy konkretne poczyniliście Super Miałam pytać Cię o skarpę - możesz zdradzić co nieco ? Jak ten kamień będziecie układać ?
arcobaleno 22:24, 06 maj 2012

Netko - tego to nawet najstarsi górole nie wiedzą Jak mawia Mój Tato
Na razie mamy wykopany rów pod fundament, roboty posuwają się do przodu bardzo powoli, gdyż energiczne kopanie rowu idzie codziennie w parze z kolejnymi dziurami we wkopanej w ziemię rurze do nawadniania, co wiąże się z kolei z jej żmudnym łataniem
Ale już naprawdę końcowy etap przygotowań - lada dzień zacznie się murowanie - Daniel mówi, ze będzie na żywioł szedl bo nie wie jak ma to robić A ja wiem, że będzie dobrze, bo po pierwsze swego Męża znam a po drugie sentymentalna jestem i najważniejsze, że własnymi rękami to zrobi a ja będę z niego dumna
Konstancja30 22:40, 06 maj 2012

Arco ... jestem pewna, że wymyslisz taki układ kamyczków, że zacznę w moich dołach skarpy usypywać ...
monitka 22:56, 06 maj 2012

Martuś gdybym nie wiedziała jaka ta szkółka duża to był pomyślała że połowę wykupiliście
Limelightów nadal nie ma? mam nadzieję że po 15 tak jak wiekszość szkółek obiecuje się pojawią.

Do twarzy ci z tym czerwonym bukietem i pasujących do niego skarpetach
arcobaleno 23:03, 06 maj 2012

Konstancjo - nooo raczej wątpię w to bo i ja bladego pojęcia nie mam jak ma ten murek wyglądać..kamienie mamy jakie mamy - więc...będzie jaki będzie

monitko - haha - chyba jedną milionową - tyyyyyyle tam tego Limelightów nie ma i niekoniecznie będą - waniliowe za to już są, ale nie kupiłam bo zapomniałam a potem już mi się cofać po nie nie chciało, skoro i tak limelightów nie było to poczekam aż w Stargardzie się pojawią i kupię wszystkie razem
monitka 23:06, 06 maj 2012

No coś problem w tym roku z Limonkowymi... A pamietasz po ile vanilki były?
arcobaleno 23:12, 06 maj 2012

ok 50 zł - 45 albo 55 -nie pamiętam dokładnie :/
Domi 05:43, 07 maj 2012

Dzięki za fotkę paproci. Dotąd w ogóle nie interesowałam się nimi, ale po obejrzeniu Twoich fotek bardzo mnie urzekły. Jeszcze Cię pomęczę! Czy one u Ciebie mają głęboki cień, bo nie wygląda na to?
Ana 07:50, 07 maj 2012

Marta - ale zakupy!! prawda, że Smętowice robią wrażenie??
Ja wybieram się w tym tygodniu chyba, zależy czy są tam roślinki, które mnie interesują Piszesz, że kupiłaś rozplenicę? a miskanty są? Tawułki może? No i poluję jeszcze na Rh cunninghams white...
monitka 08:00, 07 maj 2012

Ana tawułki są i cunninghams-y też. Reszty nie widziałam.
Jadąc stamtąd zawsze możesz wskoczyć do ogrodniczego na ul. Południowej - "Pod Wierzbami" może tam będzie brakujący asortyment

Dziewczyny to może się spotkamy w tą niedzielę? pasuje Wam?