Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

EPODLAS 23:13, 20 maj 2012

Irenko, Agato, zapisałam nazwę hosty. Mam nadzieję, że to ta. Bo jak zaczęłam sprawdzać, to już zwątpiłam. Z tymi hostami to można hopla dostać. Jutro jeszcze będę porównywać.
Celina 22:58, 21 maj 2012

Witaj Irenko
Milka 12:36, 28 maj 2012

Jak tam wiosna u ciebie? ciepło czy zimno, co nowego sie pokazuje?
pozdrawiam Irciu
AniaDS 13:55, 28 maj 2012

Również czekam na wieści
ircia 14:11, 29 maj 2012

Aniu, Irenko - miło, że nie zapomniałyście o mnie, choć jakiś czas mnie nie było Znów na krótkim wyjeździe, więc przymusowa rozłąka z ogrodowiskiem
A troszkę się dzieje

To już ostatnie dni kwitnienia skimii. Bardzo ją lubię, bo przez cay rok jest atrakcyjna

Klon, który rośnie trzeci rok u nas i dopiero w tym roku wygląda naprawdę ślicznie. Fotka nie oddaje - spróbuję zrobić nowe i wtedy wkleję

ostatnie narcyzy

trochę biżuterii ogrodowej, ale kule już muszą zmienić miejsce, bo hosty rosną w błyskawicznym tempie

ircia 14:14, 29 maj 2012

Codziennie zachwycaja mnie czosnki

jabłonka prawie już przekwitła

za to anemony zaczynaja

ircia 14:20, 29 maj 2012

No a teraz po kilku dniach przerwy masa roboty w ogrodzie, bo wygląda nieciekawie. Myślę, że już po skoszeniu trawnika będzie zdecydowanie lepiej
Z wyjazdu wróciłam z bukszpanowym stożkiem, choć to nie był wyjazd zakupowy Ale na pewno znajdzie się dla niego miejsce
jotka 14:40, 29 maj 2012

Irenko, klon faktycznie śliczny Od czasu spotkania u Bogdzi myślę, gdzie go u siebie wcisnąć ...
Czy anemony zimują u ciebie w gruncie ?

Narcyzami twoimi tez chce się nacieszyć, bo moje skromniutko kwitły w tym roku .
ircia 14:53, 29 maj 2012

jotka napisał(a)
Irenko, klon faktycznie śliczny Od czasu spotkania u Bogdzi myślę, gdzie go u siebie wcisnąć ...
Czy anemony zimują u ciebie w gruncie ?

Narcyzami twoimi tez chce się nacieszyć, bo moje skromniutko kwitły w tym roku .

Jolu - akurat te anemony, które są na zdjęciu sadziłam wczesną wiosną do doniczek. W gruncie zimują już trzeci rok anemony niebieskie - mają się dobrze, ale w tym roku przymierzam się żeby im zmienić miejsce. poczekam jednak aż przekwitną.
A na klon na pewno znajdziesz miejsce - jest tyle odmian, że można dobrać do swoich potrzeb. Danusia w swoim bukszpanowym pokazywałas woj nowy nabytek - klonik-parasol Fajny
Mój rośnie bardzo wolno, docelowo też ma być nie wyższy niż 2m. A w razie czego można zawsze przyciąć - ja tak zrobiłam ubiegłego lata, kiedy zaczął za bardzo "odskakiwać" w jedną stronę.
Mala_Mi 15:22, 29 maj 2012

Witaj zgubo...... skimia pocieszyła moje oko...moja ciągle przemarza.....
A jabłonka kończąca kwitnienie mnie zaskoczyła..ja mam już małe jabłuszka
U Ciebie wiosna szybsza, zima cieplejsza, ale reszta widzę że gorsza