Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

AniaDS 20:12, 14 cze 2012

Zaraz łikend
ircia 20:16, 14 cze 2012

Agatko, Karola - u nas chyba powrót zimy Rano 9-10 stopni. Róże, piwonie ciągle w pąkach.....

Aniu asc - zaraz wrzucam ptaszynę do odpowiedniego wątku

AniuDS - stożek to moja miłość od pierwszego wejrzenia Jak go tylko zobaczyłam, wiedziałam, że musi być mój

ircia 20:20, 14 cze 2012

malgocha1960 napisał(a)
Ireenko,piękny kolor kosmosu,nie widziałam jeszcze takiego.Dostałam od znajomej nasionka dwóch odmian pełnych,ciekawa jestem ich kwitnienia,ale na razie nawet pąków nie maja.

Małgosiu - w ubiegłym roku rósł w ogrodzie, kwitł pięknie całe lato I jeszcze w ubiegłym roku zaplanowałam posadzenie go w dwóch dużych donicach na tarasie. Jak podrosną to zrobię fotkę. Jak podrosną...... bo na razie to ciągle zimno.....
ircia 20:24, 14 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Widzę że i Ty ptaszka pokazujesz. Takiego mnie się na pewno nie uda zrobic. Fajnie jak możemy taka różnorodnosc oglądac. Rh pięknie Ci kwitną a u mnie już tylko ostatnie kwitna, pozostałe już do obrywania kwiatostanów.

Bogdziu - takiego cudaczka musiałam uwiecznić i pokazać
A nie wiesz co to za odmiana Rh może być? (chodzi mi o ten biały) Będzie chyba dość spory, bo rośnie szybko i rozrasta się

Irenko nie podejmuję sie go rozpoznac bo one tak mało się różnia że nie jest proste powiedziec nazwę . Trzeba patrzec na liscie ,porę kwitnienia itp. wiec nie wiem.

Wiem Bogdziu, że to nie tak prosto Zapowiada się raczej na wielki krzak, bo rozrasta się byskawicznie w porównaniu do rosnących obok. Pewnie będę musiała porządnie go ciąć. Czy może lepiej przesadzić go w miejsce, gdzie będzie miał więcej luzu?
ircia 20:26, 14 cze 2012

AniaDS napisał(a)
Zaraz łikend

Jak to dobrze Aniu!
A wiesz, że kupiłam różę Pirouette? Mam nadzieję, że dobrze spełni rolę pnącej. Masz jakieś doświadczenie z nią?
popcorn 20:28, 14 cze 2012

Z tą pogodą to w ogóle jakieś dziwactwo... jakieś promieniowanie słoneczne ma być, trzęsienia ziemi... masakra...
pokaz konieczne nowa roze - tez za mna chodzi jakas jasna, o pelnych kwiatach
agata_chrosc... 20:36, 14 cze 2012

Ircia - u nas w nocy było 5C! Tego to na prawdę najstarsi ludzie nie pamiętają. Moje róże takie przyczajone. Tylko paprocie to lubią, bo rosną jak wściekłe.
Bogdzia 20:57, 14 cze 2012

ircia napisał(a)

Widzę że i Ty ptaszka pokazujesz. Takiego mnie się na pewno nie uda zrobic. Fajnie jak możemy taka różnorodnosc oglądac. Rh pięknie Ci kwitną a u mnie już tylko ostatnie kwitna, pozostałe już do obrywania kwiatostanów.

A nie wiesz co to za odmiana Rh może być? (chodzi mi o ten biały) Będzie chyba dość spory, bo rośnie szybko i rozrasta się

Irenko nie podejmuję sie go rozpoznac bo one tak mało się różnia że nie jest proste powiedziec nazwę . Trzeba patrzec na liscie ,porę kwitnienia itp. wiec nie wiem.

Wiem Bogdziu, że to nie tak prosto Zapowiada się raczej na wielki krzak, bo rozrasta się byskawicznie w porównaniu do rosnących obok. Pewnie będę musiała porządnie go ciąć. Czy może lepiej przesadzić go w miejsce, gdzie będzie miał więcej luzu?

Jeśli masz miejsce to lepiej przesadż bo wielki rh to wielkie wrażenie jak zakwitnie.Ale nie przesadzaj teraz najlepiej koniec września, początek października jak juz zdrewnieją pędy albo wiosną jak tylko stopnieje snieg i rozmarznie ziemia.
ircia 21:40, 14 cze 2012

Bogdzia napisał(a)

Jeśli masz miejsce to lepiej przesadż bo wielki rh to wielkie wrażenie jak zakwitnie.Ale nie przesadzaj teraz najlepiej koniec września, początek października jak juz zdrewnieją pędy albo wiosną jak tylko stopnieje snieg i rozmarznie ziemia.

Dzięki Bogdziu - tak mi się wydawało, że lepiej może dać mu luz. Tym bardziej że obok niego są Polarnacht i Goldflimer które rosną zdecydowanie wolnej.
ircia 21:42, 14 cze 2012

popcarol napisał(a)
Z tą pogodą to w ogóle jakieś dziwactwo... jakieś promieniowanie słoneczne ma być, trzęsienia ziemi... masakra...
pokaz konieczne nowa roze - tez za mna chodzi jakas jasna, o pelnych kwiatach

Pogoda koszmarna, to fakt Na dodatek ciągle wieje, ale to tutaj akurat normalka
Zdjęcie róży wrzuce, jak tylko zakwitnie - a ma już pąki