Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

popcorn 22:04, 17 cze 2012

Odnalazłam cisa, a wrzucisz proszę jak wygląda w całości? Pięknie u Ciebie, choć wszystko (prócz lawendy) kwitnie ciut później niż u nas?
Pozdrawiam serdecznie!
Karolina
weronika77 23:33, 17 cze 2012

Widzę, że masz piękności piwoniowe. Zajrzę, jak zakwitnie Twoja Westerland, moich niestety, już nie ma. Zima je załatwiła.
Milka 17:17, 18 cze 2012

A ja z kolei zamówiłam, a wcale nie wyglądają jak twoje, czyżby kolejna pomyłka!
ircia 17:27, 18 cze 2012

popcarol napisał(a)
Odnalazłam cisa, a wrzucisz proszę jak wygląda w całości? Pięknie u Ciebie, choć wszystko (prócz lawendy) kwitnie ciut później niż u nas?
Pozdrawiam serdecznie!
Karolina

Karolka - wrzucę na pewno.... jak przestanie lać zrobię fotę....koszmar z tym deszczem!!!!!!

ircia 17:32, 18 cze 2012

irena_milek napisał(a)
A ja z kolei zamówiłam, a wcale nie wyglądają jak twoje, czyżby kolejna pomyłka!

Co zamówiłaś Irenko...?
A ja odkryłam że moje aksamitki to nie były wcale aksamitki Najpierw moje podejrzenie wzbudziły same nasiona, które wcale nie przypominały nasion aksamitek. Pomyślałam, że może to jakaś taka odmiana.... Nasiona były okrąglutkie i czarne. Coś tam powschodziło, ale to na pewno nie aksamitki. Miał to być Albatros.... Szkoda

ircia 17:38, 18 cze 2012

weronika77 napisał(a)
Widzę, że masz piękności piwoniowe. Zajrzę, jak zakwitnie Twoja Westerland, moich niestety, już nie ma. Zima je załatwiła.

Szkoda Westerlanda Weroniko.... Miałam nadzieję, że jednak odbiją....
Moja cała w pąkach - jak rozkwitnie, to na pewno pochwalę się

Piwonii mam 5 odmian. Jedna NN bo miała być biała, a jest różowa z pojedynczymi płatkami i żółtymi pręcikami. Swoją drogą cudna! Jak zakwitnie to wkleję zdjęcie - moze ktoś pomoże mi rozszyfrować odmianę

Milka 17:48, 18 cze 2012

ircia napisał(a)

Co zamówiłaś Irenko...?
A ja odkryłam że moje aksamitki to nie były wcale aksamitki Najpierw moje podejrzenie wzbudziły same nasiona, które wcale nie przypominały nasion aksamitek. Pomyślałam, że może to jakaś taka odmiana.... Nasiona były okrąglutkie i czarne. Coś tam powschodziło, ale to na pewno nie aksamitki. Miał to być Albatros.... Szkoda

Różę Westrland zamawiałam, a żadna która kwitnie, nie wyglada jak ona, no jeszcze 1 ma szansę; bo mam 2 róże, które na pewno źle mi wysłali, co innego na zawieszce a co innego jest!
czarne nasiona maja też liliowce, zobaczymy, co ci urośnie
Mala_Mi 18:19, 18 cze 2012

Najpierw było za mokro i zimno, teraz jest za gorąco i za słonecznie... nie dogodzi..
ircia 19:53, 18 cze 2012

asc napisał(a)
Najpierw było za mokro i zimno, teraz jest za gorąco i za słonecznie... nie dogodzi..

Aniu - u mnie mokro od piatku Pada prawie non stop
ircia 19:57, 18 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Co zamówiłaś Irenko...?

Różę Westrland zamawiałam, a żadna która kwitnie, nie wyglada jak ona, no jeszcze 1 ma szansę; bo mam 2 róże, które na pewno źle mi wysłali, co innego na zawieszce a co innego jest!
czarne nasiona maja też liliowce, zobaczymy, co ci urośnie

Irenko - a te dwie już Ci zakwitły? Nie kojarzę nic na Twoim wątku... no chyba że coś przegapiłam....

A moje "aksamitki" jak na razie wyglądają mi na żagwin. Mam już na skalniaku dwie odmiany