Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

ircia 17:54, 24 lut 2012

Missm26 napisał(a)
Irciu, one przychodzą, bo mają u Ciebie dobrze wyposażoną i gustownie urządzoną stołówkę
U mnie łąki dookoła, ogrody działkowe, ale zajęcy ani śladu, a szkoda.
Za to lisów mnóstwo, ale one nie są takie fajne.

Martuś, a lisy wyrządzają Ci jakieś szkody? One chyba raczej zainteresowane kurkami niz kwiatkami
Milka 17:57, 24 lut 2012

ircia napisał(a)

koniecznie Irciu, w końcu będziesz mogła w bikini na leżaczku odpoczywać i zachwycać ogrodowymi zapachami

Tak, tak Irenko - szczególnie to bikini będzie budzić zachwyty

zapomniałam dodać cudzysłów
ircia 18:04, 24 lut 2012

irena_milek napisał(a)

koniecznie Irciu, w końcu będziesz mogła w bikini na leżaczku odpoczywać i zachwycać ogrodowymi zapachami

Tak, tak Irenko - szczególnie to bikini będzie budzić zachwyty

zapomniałam dodać cudzysłów

Jak to dobrze, że możemy rozwijać tu nie tylko nasze ogrodowe szaleństwa, ale i pośmiać się „pomiędzy„
Tak trzymaj Irenko
Celina 18:40, 24 lut 2012

Dobry wieczór Irciu!

Wędrowałam po Twoim ogródku kilka dni przed zalogowaniem się na Ogrodowisku. No i zobacz,już mamy pogaduchy
Twój wpis,miły mojemu sercu.Wakacje spędzałam u babci pod Sandomierzem.Zapachy ,wspomnienia tamtego czasu zostają na całe życie Początkowo, jak się ma naście lat ,to nie zdajemy sobie sprawy ,ile tych różnych niby drobnostek- w nas zostaje. Pomidory z krzaczka ,jabłko z sadu .i obrazy .Ostatniego lata jakoś tak zaszumiała moja duża czereśnia. tak jak u babci...i wszystko wróciło...Pozdrawiam .
ircia 18:57, 24 lut 2012

Cieszę się Celinko, że zajrzałaś do mnie Myślę, że wiele spraw odbieramy podobnie - tak mi się wydaje, po przeczytaniu wszystkiego co napisałaś
No a ja ciągle wracam wspomnieniami do ogrodów jednych i drugich dziadków. Ogrody bardzo różne, ale wspomnienia jednakowo piękne
andziulka 20:51, 24 lut 2012

Irciu, jakie masz powojniki? Ja planuję kupić ze 2 do posadzenia przy zachodniej ścianie przy garażu.
ircia 20:57, 24 lut 2012

Andziulko, nie mam ich zbyt wiele. Mam zamiar kupić więcej w tym roku
Moje powojniki to Honora, Hagley Hybrid i Jackmanii. No i Arabella z bylinowych
A o jakich powojnikach myslisz?
EPODLAS 21:19, 24 lut 2012

O lisach to wiem tyle, że moja kuzynka ma działkę a tam niedaleko jest ferma lisów. Działkowicze zaopatrują się w nawóz lisi. Ponoć jest dobry. A jeżeli chodzi o powojniki, bylinowa Arabella powinna znaleźć się w moim ogrodzie w tym roku. Będę jej szukać.
ircia 21:22, 24 lut 2012

EPODLAS napisał(a)
O lisach to wiem tyle, że moja kuzynka ma działkę a tam niedaleko jest ferma lisów. Działkowicze zaopatrują się w nawóz lisi. Ponoć jest dobry. A jeżeli chodzi o powojniki, bylinowa Arabella powinna znaleźć się w moim ogrodzie w tym roku. Będę jej szukać.

Chyba już wcześniej „obgadałyśmy„ Arabelkę„
Bożenko, bardzo Ci polecam, bo kwitnie bardzo, bardzo długo i obficie, w przecudnym, niebieskim kolorze
andziulka 21:31, 24 lut 2012

Powojniki w jakimś ciemnym fiolecie i niebieskie. A do tego jakaś czerwona róża pnąca? sama nie wiem