Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

ircia 21:29, 23 lut 2012

Dzięki Bogdziu, kto wie..... Jak nie u mnie, to może u Ciebie? Przyznam, że bardzo chciałabym poznać osobiście właścicielkę tak wyjątkowego ogrodu Kawka, spacer po ogrodzie, ptaszki..... Oj, jakie to kuszące
A w Łodzi mamy przyjaciół, którzy nas ciągle zapraszają. Teraz pokusa będzie zdecydowanie większa do odwiedzin
ircia 21:36, 23 lut 2012

Martus! Zające uwielbiają młode jabłonki Tak obgryzły naszą pierwszy rok po posadzeniu, że nie dało sie jej uratować.
W tym roku śniegu prawie nie było, więc mam nowe spostrzeżenia Ponadgryzały krokusy (mam nadzieję, że zakwitną mimo wszystko), a doszczętnie zjadły wszystkie liście liriope Nie mam pojęcia, czy to nie zaszkodzi roślinie i czy odbiją z korzenia nowe listki.
Klonem palmowym też nie gardzą.
Nauczeni jednak doświadczeniem, w tym roku zabezpieczyliśmy lepiej nasze drzewka. Mimo wszystko lubię, jak zajace przemykają przez nasz ogródek
Missm26 21:44, 23 lut 2012

Irciu widok takiego pomykajacego przez ogródek zająca musi być świetny, żeby tak udało mu się jeszcze fotkę pstryknąć
Nie dziwię się, że lubią krokusy, przecież to szafran, przyprawa podobno cenniejsza niż złoto, jednak nie wiem do czego używana Z tego co piszesz wnioskuję, że ta liriope jest zimozieloną roślinką, pewnie nie zaszkodzi jej podgryzanie. Myślę, ze gorzej by było z klonikiem i jabłonką.
Widać, że zające mają całkiem dobry gust
ircia 21:48, 23 lut 2012

W miejscu gdzie stoi teraz nasz dom było wcześniej bardzo dużo starych drzew. Teraz nie ma po nich śladu, za to domów wciąż przybywa. Zające dalej przychodzą - pewnie tęsknią do „swojego„ miejsca
Missm26 21:55, 23 lut 2012

Irciu, one przychodzą, bo mają u Ciebie dobrze wyposażoną i gustownie urządzoną stołówkę
U mnie łąki dookoła, ogrody działkowe, ale zajęcy ani śladu, a szkoda.
Za to lisów mnóstwo, ale one nie są takie fajne.
noemi 00:20, 24 lut 2012

Witaj Irciu oglądam Twój ogród i czytam co u Ciebie lawenda cudowna i te osłony przy tarasie , szare są super, takie nowoczesne, idealnie pasują do domu, sami je malowaliście?...masz piękne powojniki i róże, w tym roku u siebie chce je posadzić , zobaczymy czy u mnie będą rosły, nie wiedziałam , że są takie kapryśne po zakupie domków dla owadów mam nadzieje , że nie dopadną moich przyszłych róż mszyce u nas jeszcze oznak wiosny nie ma , ale słoneczko zagląda w dzień na co raz dłużej tak jak pisałaś u Irenki prawdą jest to , że we Wrocławiu ciepło się robi bardzo wcześnie czekam na to już baaaardzoooo

ircia 16:54, 24 lut 2012

noemi napisał(a)
Witaj Irciu oglądam Twój ogród i czytam co u Ciebie lawenda cudowna i te osłony przy tarasie , szare są super, takie nowoczesne, idealnie pasują do domu, sami je malowaliście?...masz piękne powojniki i róże, w tym roku u siebie chce je posadzić , zobaczymy czy u mnie będą rosły, nie wiedziałam , że są takie kapryśne po zakupie domków dla owadów mam nadzieje , że nie dopadną moich przyszłych róż mszyce u nas jeszcze oznak wiosny nie ma , ale słoneczko zagląda w dzień na co raz dłużej tak jak pisałaś u Irenki prawdą jest to , że we Wrocławiu ciepło się robi bardzo wcześnie czekam na to już baaaardzoooo

Noemi, miło mi, że podoba Ci się u mnie Powojniki i róże kocham i zamierzam powiększać ich kolekcję.
Domki też mi się marzą
A oslony tarasu kupiliśmy już pomalowane w takim kolorze Spodobały nam się, bo są ażurowe i mimo że jesteśmy osłonięci od ulicy, to wszystko przez nie widzimy Żywopłot jest młody i nie spełnia jeszcze swojej roli, więc musieliśmy stworzyć sobie trochę więcej prywatności i taki mały azyl (na razie wszycy mają nas jak na dłoni)

Milka 17:01, 24 lut 2012

koniecznie Irciu, w końcu będziesz mogła w bikini na leżaczku odpoczywać i zachwycać ogrodowymi zapachami
Bogdzia 17:11, 24 lut 2012

ircia napisał(a)
Dzięki Bogdziu, kto wie..... Jak nie u mnie, to może u Ciebie? Przyznam, że bardzo chciałabym poznać osobiście właścicielkę tak wyjątkowego ogrodu Kawka, spacer po ogrodzie, ptaszki..... Oj, jakie to kuszące
A w Łodzi mamy przyjaciół, którzy nas ciągle zapraszają. Teraz pokusa będzie zdecydowanie większa do odwiedzin

To bardzo dobra wiadomośc.
ircia 17:52, 24 lut 2012

irena_milek napisał(a)
koniecznie Irciu, w końcu będziesz mogła w bikini na leżaczku odpoczywać i zachwycać ogrodowymi zapachami

Tak, tak Irenko - szczególnie to bikini będzie budzić zachwyty