Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

Milka 22:37, 25 lut 2012

duńska świeżość bije z tych zdjęć i zamawiam reportaż z wystawy kwiatowej, pisałaś u Bogdzi
ircia 22:43, 25 lut 2012

Będzie Irenko na pewno Nie mam zbyt wielu na ten moment, ale jesteśmy tam tak często, że nie przywiązywałam aż takiej wagi do robienia zdjęć Teraz, odkąd znam Was z ogrodowiska, nie będę myślała już tylko o sobie
waska 22:50, 25 lut 2012

Irciu i tak trafiłam jeszcze dziś do ciebie poogladam wszystkie zdjęcia przegladnelam teksty i co zapamietalam psa, roslinki zimę! No i lawende. Chyba się upre i zrobię taaaki rząd u siebie

Pozdrawiam
Milka 22:52, 25 lut 2012

ircia napisał(a)
Będzie Irenko na pewno Nie mam zbyt wielu na ten moment, ale jesteśmy tam tak często, że nie przywiązywałam aż takiej wagi do robienia zdjęć Teraz, odkąd znam Was z ogrodowiska, nie będę myślała już tylko o sobie

tamte rejony pociągaja mnie jakoś tak magnetycznie, za dużo książek się oczytałam i na pewno inne roślinki może mają, endemity i relikty?
AgnieszkaBK 23:23, 25 lut 2012

Irciu, piękne zdjęcia.....masz dobre oko do robienia zdjęć Już jestem ciekawa jak poradzi sobie w tym roku Twoja jabłonka..... pewnie będzie miała już sporo owoców
ircia 18:06, 26 lut 2012

waska napisał(a)
Irciu i tak trafiłam jeszcze dziś do ciebie poogladam wszystkie zdjęcia przegladnelam teksty i co zapamietalam psa, roslinki zimę! No i lawende. Chyba się upre i zrobię taaaki rząd u siebie

Pozdrawiam

Weszko, lawenda jest piękna, kwitnie bardzo długo, po przekwitnięciu ciągle zdobi ogród. Ja ścinam jej pędy dopiero wiosną. Szybko wypuszcza nowe. U mnie czuje się wyśmienicie i rozsiewa się jak chwast
barbara_kraj... 18:11, 26 lut 2012

ircia napisał(a)

Dziękuję Bogdziu za uznanie
Zdjęcie czapli i sarenki są robione w naszym parku. Wiosną kwitnie tam m.in. sporo rododendronów. W tym roku będę robić na pewno więcej zdjęć tego miejsca. Chodzimy tam bardzo często, bo ciągle coś się zmienia, coś przekwita, coś nowego zakwita.
A te budowle obok czapli to chyba domki dla kaczek.

A to czapla specjalnie dla Ciebie Widzisz ja ?

To tak zielono już u Was?

Basiu, zielono będzie zawsze najpierw u Ciebie. Po ok. 3-4 tygodniach przyjdzie do mnie

O! O Ty bardziej na północ musisz być. Ale przynajmniej zimy masz łagodniejsze
ircia 18:12, 26 lut 2012

irena_milek napisał(a)

tamte rejony pociągaja mnie jakoś tak magnetycznie, za dużo książek się oczytałam i na pewno inne roślinki może mają, endemity i relikty?

Mają Irenko, myślę, że każdy zakątek świata ma jakieś swoje perełki
Duńczycy przywiązują dużą wagę do ochrony środowiska i bardzo się troszczą o naturę. Chronią też swoją unikatową roślinność, bo tak jak w innych miejscach, tak i tu, jest zagrożona.
ircia 18:17, 26 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Irciu, piękne zdjęcia.....masz dobre oko do robienia zdjęć Już jestem ciekawa jak poradzi sobie w tym roku Twoja jabłonka..... pewnie będzie miała już sporo owoców

Dziękuję Aguś za miłe słowa
Mam nadzieję, że dobrze przycięliśmy jabłonkę i że odwdzięczy się nam. W ubiegłym roku kwitła wyjątkowo późno - w zasadzie zaczęła kwitnąć dopiero wtedy, kiedy inne zdążyły już przekwitnąć. Dziwne..... W tym roku widze że ma sporo pędów, które będą kwitły. Są więc jakieś szanse
AgnieszkaBK 19:01, 26 lut 2012

Myślę, że w tym roku jabłonka będzie miała już sporo owoców Ja zastanawiam się jak przyciąć gruszę, jest jeszcze młoda......chyba podobnie jak jabłonkę...i jeszcze winogrona, w tej chwili mam wielki krzak i kilka owoców na dole ponoć należy pozostawić jeden pęd.... wszystko więc przede mną