Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 21:07, 07 maj 2012

Pomarudzę jeszcze na temat konkursu ogrodów (mój link ze strony 46)
i odpowiem na wiadomości z prywatnej poczty:
Wystarczy kliknąć w link, a gdy otworzą się moje 3 zdjęcia trzeba kliknąć w ZAGŁOSUJ, nie w TO LUBIĘ, (niestety 33 osoby tak kliknęły).
Dziękuję tymczasem za poparcie.
Mala_Mi 07:02, 08 maj 2012

Na wszelki wypadek poklikałam jeszcze raz, bo nie pamiętam jak to zrobiłam...

Zauważyłam, że ten biały fiołek nie wędruje po ogrodzie i się nie rozsiewa tylko rośnie w dużą kępę.. ale w tym roku kwitł tylko na dolnych gałązkach..a reszta to liście . Jak myślisz co robię źle, że nie kwitł jak trzeba?

Floksiki ci wykopię odcinając kawałek z ziemią... duża szansa, że nic nie popsuję tym sposobem..
Milka 17:33, 08 maj 2012

Głogi też pamiętam z dzieciństwa, miłe wspomnienia; dziś widzę je rzadko, co innego modne jest, a szkoda; mam taką samą kalinę i też jak ty, uważam, hortensja i kalina ma podobne kwiaty; jak w pełni sie rozwiną, to prawie dotykają trawnika niby taki sobie krzew, a jaki piękny wiosną

Jak zajrzę do ciebie, od razu mi przychodzi na myśl Kajtek-Elegant i przypomina mi to o szczotkowaniu moich pupili, tylko 2, bo trzecia zwiewa; moja rottka znowu dorwała jeża, zaniosła do budy i jakimś cudem wyciągnęliśmy i puściliśmy wolno; tym razem nic mu nie było, czyli pierwsza lekcja jeżowa dałą skutek! oby pcheł nie miała
pozdrawiam, a jaj ale się u ciebie rozpisałam
hania 10:14, 10 maj 2012

Weroniko,uwielbiam Twoje floksy,...sama ich nie mam,nie wiem dlaczego?pozdrawiam
Krys 10:19, 10 maj 2012

weronika77 napisał(a)
Andziulko i Beato, dziękuję za następne głosy konkursowe (7. i 8-my z Ogrodowiska) .
Monteverde, miło mi, że też lubisz takie widoki.
An-tre, co się odwlecze, to nie uciecze. Jeżdżę przez Toruń nad morze, może coś podrzucę po drodze (kierunek Darłowo).
Irenko, zaraz wrzucę fotki sadzonek na wątku Spotkanie u Bogdzi.

Weroniko jak zwykle podziwiam Twój ogród ,kolory niesamowite pędze głosowac

Mogę się uśmiechnąc o sadzonke floksów są niesamowite ,mam troszkę juz ale te u Ciebie wowo.
Mam identyczna chyba azalię
Krys 10:25, 10 maj 2012

Mam białe floksy i przywiozę na spotkanie u Bogdzi dla Ciebie bo przeczytałam ,że nie masz
Milka 10:35, 10 maj 2012

Krysiu, to ja też chętna nie mam białych!
Krys 10:37, 10 maj 2012

irena_milek napisał(a)
Krysiu, to ja też chętna nie mam białych!

Nie ma sprawy myślisz,mówisz,masz
ircia 20:58, 10 maj 2012

weronika77 napisał(a)
Pomarudzę jeszcze na temat konkursu ogrodów (mój link ze strony 46)
i odpowiem na wiadomości z prywatnej poczty:
Wystarczy kliknąć w link, a gdy otworzą się moje 3 zdjęcia trzeba kliknąć w ZAGŁOSUJ, nie w TO LUBIĘ, (niestety 33 osoby tak kliknęły).
Dziękuję tymczasem za poparcie.

Weroniko - z miłości do Twojego ogrodu i żeby mieć pewność że jest dobre kliknięcie zaraz lecę klikać jeszcze raz
weronika77 23:17, 10 maj 2012

Aniu asc, ten biały nie ma rozłogów, rozsiewa się wokoło. Nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie kwitnie tak, u mnie wciąż jest obsypany cały krzaczek kwieciem. Bogdzia wspomniała o podobnym niebieskim, nie widziałam, musi być piękny.
Z góry dziękuję za sadzonki, pamiętam o dzwonku skupionym, chyba, że coś jeszcze...
Krysiu ,zabiorę dla Ciebie floksy w 3 kolorach, chętnie przyjmę biały od Ciebie i od Ani asc też.
Ja nie wszystkie nazwy kwiatów pamiętam, ale pamiętam co od kogo.
Irenko, u Ciebie zamówiłam jakieś poziomki (bo inni zamawiali, to pewnie coś wyjątkowego), oczywiście jak będzie "nadmiar". bo ja to pewnie nadmiary przywiozę, miałam nie brać, ale jak Danusia mówi, ze się zagospodaruje, to przynajmniej to co mam w doniczkach zabiorę.
Haniu, a Ty przybywasz do Bogdzi, zabrać Ci floksy...
Irciu, jesteś bardzo miła, i szkoda, że Cię nie poznamy u Bogdzi.
U mnie też zakwitają azalie i rododendrony, w pąkach są irysy i piwonie, tylko na zdjęcia nie mam czasu na razie. Pozdrawiam, i do szybkiego spotkania.