Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

agniecha973 17:21, 16 sie 2012

Słuchajcie, widzę że ten murek to kość niezgody. Nie wiem czy już widzieliście ten wątek https://www.ogrodowisko.pl/watek/302-murki-oporowe
Mi się tu wiele aranżacji podoba. Może Was coś natchnie.
Milka 17:23, 16 sie 2012

zbiorę razy, ale ja w grupie Andrzeja!!!
taki murek chciałam, a nie gazony, ale cóż! domek wygrał w budżecie

a do środka posadziłabym lawendy, róże i ostróżki, a jeśli nie ma palącego słońca, to do tego białe niecierpki sezonowo; albo hortensje i hosty i sine kostrzewy, jeśli lekki cień!

nie bij kochana, żem nie z tąbą acani
grupa_trzyma... 17:50, 16 sie 2012

Irenka, mam do Ciebie słabość...no, jak wszystkie drogie memu sercu baby są za - to co ja mam robić? Chyba się zgodzę. Róbta ten murek!
grupa_trzyma... 17:52, 16 sie 2012

A, dzięki Aga za wątek. Pooglądam sobie, może mi się spodoba ten murek i go polubię?
Milka 17:57, 16 sie 2012

oj polubisz jest taki klimatyczny, tyle możliwości daje no i ta ...słabość do nas ci pomoże
agniecha973 21:17, 16 sie 2012

To ja jeszcze inspiracjami sypnę (tylko tyle mogę), najwyżej jak się nie spodoba, to porzucicie oglądanie. Tu jest dość fajna galeria tylko trzeba kluczowe słowo po angielsku wpisać i są setki zdjęć. Przy roślinach nie ma wielkiego problemu, bo angielskie nazwy nie różnią się lub różnią się niewiele od łacińskich, więc można poszaleć. Po ang. murek z łupka to "slate wall" i to Wam wpisałam w okienku. Są 3 str. zdjęć. Można wpisać sam łupek czyli "slate" i jest jeszcze więcej zdj. Miłego oglądania.
ageno:1:" target="_blank" rel="nofollow">http://www.gapphotos.com/imageresults.asp?txtsearchterm=slate%20wall&horizontal=yes&vertical=yes&panoramic=yes&square=yes&propertyrelease=no&modelrelease=no&showcaptions=no&imagesperpage=50&ageno:1:
grupa_trzyma... 21:25, 16 sie 2012

Moje drogie Panie,
Dzięki za wsparcie, na razie wygrałem bitwę, zobaczymy co będzie z wojną

Pozdrowienia
Andrzej

P.S.
Chyba założę sobie jakiś wątek, na przykład "Rozwiązywanie sporów z Ż"
anna_studio 21:36, 16 sie 2012

....ja za murkiem.....i to bardzo............już ten murek wygląda ładnie,a jak dojdą nasadzenia piętrowe to będzie pięknie. Ja to uwielbiam takie murki....dają klimat.....
A do jakiej wysokości planujesz mieć nasadzenia....bo to chyba najlepsze pytanie na początek ???

Aguś, dziękuję Ci BARDZO za takie słowa w moim wątku....ogromnie mi miło, że to co robię...pstrykam może się tak podobać.........takie słowa potrafią zachęcić i zbudować drugiego człowieka...
Pozdrawiam i buziol....
grupa_trzyma... 09:55, 19 sie 2012

Jestem. Dopiero teraz mogę odpisać, bo przez kilka dni zmuszona byłam wspierać przemysł farmaceutyczny...Modlitwy Madżenki się spełniły - ludzie chorujcie - napisała. No i ludzie się pochorowali

Dziękuję, że wypowiedziałyście się w kwestii murka. Andrzej przeszczęśliwy: WYGRAŁEM!!! HIHIHI!
Oto, co od kilku dni słyszę!

Mam nadzieję, że pomożecie w nasadzeniach, cobym i ja była zadowolona.

Aga, te inspiracje, które podesłałaś są świetne. Kilka spodobało nam się tak bardzo, że chyba (ale póki co - tylko chyba) polubię ten murek.

Aniu, no właśnie. Do jakiej wyskości te nasadzenia. Andrzej chciałby się całkiem odgrodzić od warzywnika i stworzyć taki zakatek z dala od wzroku ciekawskich. Czyli wysokie nasadzenia raczej.
Madżenka proponowała piętrowe w trzech kolorach.

Ja jeszcze nie wiem. Ciągle oswajam się z tą myślą. Chodzę po ogrodzie i dumam.

Irenko
Róże, ostróżki, lawenda...rozmarzyłam się. A co w takim razie posadzić jako tło? Jakieś "plecki" tam muszą być, bo nasadzenia zginą. Wiem, bo już tam była taka bylinowa rabata przed epoką kamienia łupanego. Myślcie, dziołchy, bo mi się już zwoje mózgowe przegrzały.
betysia 22:33, 19 sie 2012

Witaj Agus i ...sanowny Panie Mezu Andrzeju!!!!
p.s strasznie milo poznac !!!!!!

Agus....
a)
a wiec na poczatku witam Cie straszliwie cieplo, radosnie i z wielkim usmiechem!!!!!!
dziekuje za odwiedzinki u mnie, za pamiec....iz mimo braku mojej fizycznej obecnosci na forum..TY zawsze jestes tuz obok....DZIEKUJE slicznie, MERCI beaucoup Agusiu!!!!!!...wzruszylam sie niezmiernie z zaproszenia...gdybym tylko postawila stope na polskiej ziemi....z najwieksza radoscia i przyjemnoscia odwiedzilabym Cie...choc ja z ..."zachodniopomorskiego"...ale co tam kilkaset km w ta czy we wta...
b)
no niezwykle ciepla z Ciebie duszyczka "wirtualnie" a dzieki zdjeciu widze,ze wszystko pasuje idealnie i tworzy cudna calos...!!!!
c)
.... no wlasnie i teraz....no troche sie boje..... bo ja chyba tez zdrajca i w grupie Andrzeja.... tz no...ja kocham murki, mureczki....a jesli isc za pomyslem Irenki...no to bedzie cudnie i .... chyba M bedzie mogl byc nadal dumny, bo pomysl SUPER...!!!!
d)
no z pomidorem to juz mnie rozlozylas na lopatki....no jakis mutnt genetyczny hhihihi...alez jaki smaczny zapewne....oj juz moje slinianki sie uaktywnily !!!!!

Kochani zycze cudnego niedzielnego wieczorku i sciskam mocno !!!!!!!!
betyska