Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje roślinki

Moje roślinki

Krys 00:01, 03 maj 2012

Jejku Majka Ty jesteś mega pracowita dziewczyna .warzywniak wow pozazdrościć funkie piekne kupiłaś
majkel0326 09:20, 03 maj 2012

Bogusiu,to stary koszyk,któremu dno już odpadło.Mam takie dwa,szkoda mi było wyrzucić,wyłożyłam je folią,nasypałam ziemi i do kwiatów jak znalazł

Celinko,posadziłam serduszkę w marcu i już się odwdzięczyła Chyba dokupię jeszcze białą.

Andziu,rzodkiewki rośnie już drugi rzut.U nas ma wzięcie,wszyscy chrupiemy.A na cukinię też już czekam.Lubię bigosik z cukinii,mój M też,a moja córka lubi smażoną w panierce jak kotlety.

majkel0326 09:21, 03 maj 2012

Krysiu,dziękuję za pochwały,chyba się zaczerwieniłam A z tych funkii jestem bardzo zadowolona,na przyszły rok będę już ze swoich rozsadzać.

Biegnę wyciągać placek z rabarbarem z piekarnika,chyba ma już dosyć
Klamber 09:29, 03 maj 2012

Majka, widzę że też pracowitą jesteś osóbką, Twój warzywniczek też ma pokaźne rozmiary, wiem ile trzeba włożyć pracy żeby można było się cieszyć smakiem swoich owocków i warzyw. Ja mam muszę policzyć ale ze 150 kaszaków truskawek mam. Niby jest to sporo,ale nie wystarcza i dokupuję, muszę powiedzieć że te kupne są nie zjadliwe. Powiem że swój warzywnik to nie jest żadna ekonomia, ale ten smak to po prostu poezja. Ci którzy skazani są na jedzenie kupnych warzyw, to nawet nie znają ich prawdziwego smaku. Ja swoje truskawki pierwszy raz zrobiłem na agrowłókninie i podlałem EMami, ciekawy jestem efektu. Jak będę zadowolony to więcej będę sadził w ten sposób. U Ciebie dużo wcześniej wszystko się rozwija, bez Ci już kwitnie, moje jeszcze z tydzień, funkie super, tulipanik biało czerwony też, nie mam czasy się wpisywać ale zaglądam często. Życzę Ci, żebyś miała siłę ogarniać swój ogródek. Zapraszam Cię na swoje lilaki, mam 5 odmian, jeszcze tylko żółtego muszę upolować, to na pewno po niedzieli. Bywaj
majkel0326 09:42, 03 maj 2012

Wita Robert! Cieszę się,że do mnie zaglądasz,ja Twój wątek też śledzę regularnie,nawet jak się nie wpisuję Co do ekonomiczności warzywnika to różnie bywa.Mi nadmiar warzyw udaje się sprzedać sąsiadkom,chociaż nasiona się zwracają Ale faktycznie nie ma to jak świeże warzywka prosto z ogródka.Mi dodatkowo daje to ogromną satysfakcję,po prostu to lubię
Truskawki na agrowłókninie mam już trzeci rok i powiem Tobie,że to się sprawdza.Owoce dojrzewają wcześniej,nie są brudne od piasku,no i chwasty maja trudniej Ja niem mam dużo truskawek,tylko na bieżące potrzeby,ale parę słoików dżemu do naleśników na zimę zawsze uda się zrobić
A na lilaki wpadnę na pewno!
karolciab93 11:13, 03 maj 2012

Witaj Maju
ale u Cb pieknie! brateczki cudne truskawki jak widzialas ja tez mam na wlokninie i sobie chwale bo i plewnienia mniej i szybciej dojrzewaja jak sloneczko do czarnego dogrzeje kurcze ale u Cb calkiem inny klimacik moje bzy jeszcze w pakach .. funkie mi wczoraj grad podziorawil ae one wytrwale wiec odbija lece na przeglad szkod .. milego dnia Ci zycze
aaaa i poprosze o kawaleczek placka
u mnie w piekarniku siedzi ale z jablkami i orzechami
AniaDS 16:39, 03 maj 2012

Już pierwsze plony, brawo .
Śliczna córcia .
majkel0326 21:02, 03 maj 2012

Aniu,córcia uparta,ale kochana

Karolciu,szkoda roślin,u nas na szczęście gradu nie było,w ogóle kiepsko z opadami u nas.Placuszek,proszę bardzo

majkel0326 21:05, 03 maj 2012

Celina 21:55, 03 maj 2012

Piekny ten bez,pachnie na pewno z daleka