Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

AgnieszkaBK 14:35, 07 lut 2012

irena_milek napisał(a)
zastanawiam się jaki kształt nadać temu bukszpanowi; będzie trochę trudności, bo rośnie tu mahonia. Co tu wymyśleć?

Irenko, wracam do Twojego pytania odnośnie mahonii, one dobrze znoszą cięcie, kiedyś już pisałam, że mam jedną, która rośnie na skalniaku i niewskazane jest, żeby była wysoka, więc ścinam ją co roku na wiosnę prawie przy ziemi, a one odrasta ładnymi, młodymi gałązkami
Milka 14:38, 07 lut 2012

Myślisz, że mogę ją jakoś tak trochę w kulę uformować, a bukszpan wtedy w stożek? Nie zmarnieje mi, bo lubię ją i jej pachnące kwiatostany?
AgnieszkaBK 14:42, 07 lut 2012

Właśnie ją znalazłam, rośnie w tym miejscu już parę lat, a nadal jest niska. Wciągu sezonu też można ją jeszcze przyciąć.

Milka 14:44, 07 lut 2012

Tniesz ją po przekwitnięciu? A drugie pytanie, czy kwitnie jeśli jest dość mocno przycinana?
AgnieszkaBK 14:59, 07 lut 2012

irena_milek napisał(a)
Tniesz ją po przekwitnięciu? A drugie pytanie, czy kwitnie jeśli jest dość mocno przycinana?

No niestety, ta nie kwitnie, ale do końca nie mogę powiedzieć, bo ścinam też dużo gałązek jesienią, może gdyby zostały do wiosny to by zakwitła .....
Milka 15:06, 07 lut 2012

To ja zrobię tak. Najpierw nacieszę się jej kwiatami, a potem ładnie ją ostrzygę
Ja już szleję z zakupami zamówiłam 5 szt.Rh Album Novum, 5 szt. Calsap i nadal wybieram
To już nastrój wiosenny, chyba nikt nie zaprzeczy
Bogdzia 15:10, 07 lut 2012

irena_milek napisał(a)
To ja zrobię tak. Najpierw nacieszę się jej kwiatami, a potem ładnie ją ostrzygę
Ja już szleję z zakupami zamówiłam 5 szt.Rh Album Novum, 5 szt. Calsap i nadal wybieram

No nieźle już zamówiłaś, ja bym też chciała ale nie mam juz gdzie sadzic. A tak lubię kupowac.( tylko rosliny, a nie znoszę kupowania ciuchów, to mierzenie, zdejmowanie, ubieranie...nie cierpie tego)
Milka 15:23, 07 lut 2012

No proszę mnie najłatwiej z kupowaniem idzie w marketach budowlanych. Z roślinkami trudniej, bo co jedna to piękniejsza. Natomiast z ciuchami mam identycznie. Mam ich całe szafy, ale wszystkie kupione na oko Kupuję jakby mimochodem, w locie i przelocie. Co nie pasuje, oddaję innym i tyle.
ircia 15:24, 07 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

No nieźle już zamówiłaś, ja bym też chciała ale nie mam juz gdzie sadzic. A tak lubię kupowac.( tylko rosliny, a nie znoszę kupowania ciuchów, to mierzenie, zdejmowanie, ubieranie...nie cierpie tego)

Bogdziu, mam to samo W centrach ogrodniczych mogę spędzać całe dnie Zakupy ciuchowe wykańczają mnie po godzinie
ircia 15:26, 07 lut 2012

irena_milek napisał(a)
No proszę mnie najłatwiej z kupowaniem idzie w marketach budowlanych. Z roślinkami trudniej, bo co jedna to piękniejsza. Natomiast z ciuchami mam identycznie. Mam ich całe szafy, ale wszystkie kupione na oko Kupuję jakby mimochodem, w locie i przelocie. Co nie pasuje, oddaję innym i tyle.

Irenko, ja już też robię list zakupów (przede wszystkim róże!!!!!) A na przesyłkę z nasionami czekam niecierpliwie. Oj, niedługo się zacznie