Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Madzenka 10:20, 04 maj 2012

Irenko i jak po deszczu? U mnie oczko wodne pełne na full. Z osłonek kwiatów przed chwilą wodę wylewalam....
Ale podlane że aż miło po ch upalach rośliny potzrebowały takiego deszczu
Milka 10:23, 04 maj 2012

Ewa, w Miłkowie najczęściej się pracuje, rzadko odpoczywamy, ale zdarzają się i takie chwile jak na zdjęciach zdjęcia ładne, bo nie ja robiłam; u nas burza niesamowita i deszcz, ale dla roślin dobrze; jadąc do pracy widziałam fajny obrazek, zalane pola, woda stoi i pływają sobie kaczki; chłodno się zrobiło, ale zaraz pewnie sie poprawi
Madzenka 10:25, 04 maj 2012

Pisalam wczoraj Ci na temat trawy ale mi internet wywaliło z powodu burzy i zniknął wpis
Jeśli trawa nie spelnia twoich oczekiwań to kup nazwóz Agrecol do trawników ale koniecznie wersje SZYBKI EFEKT DYWANOWY. Ten nawóz zawiera dużą dawkę azotu i nawet marny trawnik robi się po nim bujny i zieloniutki. Tylko trzeba równo rozsypać nawóz bo niesamowita różnica jest w miejscach gdzie nie był sypany. Polecam.
PRzetestowałam go ja i moja siostra i przy słabej zniszczonej trawie daje znakomity efekt. Wszystkim, którzy zamierzają założyć trawnik na nowo najpierw polecam przetestować ten nawóz a dopiero później podjąć decyzję
u mnie dwa pudełka czekają czy tradycyjny nawóz wystarczy czy zastosować SZybki efekt dywanowy
Kupiłam też magiczną siłę do trawników ale jeszcze jej nie testowałam
Milka 10:26, 04 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Irenko i jak po deszczu? U mnie oczko wodne pełne na full. Z osłonek kwiatów przed chwilą wodę wylewalam....

Świetnie wszystko odżyło, tylko nasiona wiązów są dosłownie wszędzie, więc czeka mnie solidne zamiatanie i Marzenko jaki fart, rośliny rosną i nie trzeba podlewać
Byłaś w Ogrodzie Botanicznym? czy dopiero się wybierasz? Trzymam kciuki za córcię!!
Milka 10:28, 04 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Pisalam wczoraj Ci na temat trawy ale mi internet wywaliło z powodu burzy i zniknął wpis
Jeśli trawa nie spelnia twoich oczekiwań to kup nazwóz Agrecol do trawników ale koniecznie wersje SZYBKI EFEKT DYWANOWY. Ten nawóz zawiera dużą dawkę azotu i nawet marny trawnik robi się po nim bujny i zieloniutki. Tylko trzeba równo rozsypać nawóz bo niesamowita różnica jest w miejscach gdzie nie był sypany. Polecam.
PRzetestowałam go ja i moja siostra i przy słabej zniszczonej trawie daje znakomity efekt. Wszystkim, którzy zamierzają założyć trawnik na nowo najpierw polecam przetestować ten nawóz a dopiero później podjąć decyzję
u mnie dwa pudełka czekają czy tradycyjny nawóz wystarczy czy zastosować SZybki efekt dywanowy
Kupiłam też magiczną siłę do trawników ale jeszcze jej nie testowałam

Cenna informacja gdzie kupiłaś nawóz? tak zrobię, ale coś na mlecze muszę sypnąć, bo kosimy a one ciągle wyłażą, kwitną i pylą nasionami! U mnie przez burzę tylko tv chwilowo nie działało no i psy miały całą noc stresora!
Eve 10:30, 04 maj 2012

No i dobrze, że takie chwile się zdarzają, bo ogród to miejsce wypoczynku a nie katorżniczej pracy Wiem, że jesteś perfekcjonistką i chcesz mieć wszystko natychmiast piękne i wykończone, ale sama mówiłaś, że ogród tworzymy całe życie Dobrze, że solidnie popadało, to roślinki ruszą jak szalone. Czekam na następne zdjęcia, lagerostormii szczególnie
Madzenka 10:30, 04 maj 2012

Praktycznie w każdym markecie jest, a jak nie znajdziesz to daj znać kupię Ci i podrzucę
Madzenka 10:31, 04 maj 2012

irena_milek napisał(a)

Świetnie wszystko odżyło, tylko nasiona wiązów są dosłownie wszędzie, więc czeka mnie solidne zamiatanie i Marzenko jaki fart, rośliny rosną i nie trzeba podlewać
Byłaś w Ogrodzie Botanicznym? czy dopiero się wybierasz? Trzymam kciuki za córcię!!

Właśńie dzisiaj chcialam jechać ale czekam aby się pogoda poprawiła. Podobo po poludniu ma być ładniej
Milka 10:34, 04 maj 2012

Eve napisał(a)
No i dobrze, że takie chwile się zdarzają, bo ogród to miejsce wypoczynku a nie katorżniczej pracy Wiem, że jesteś perfekcjonistką i chcesz mieć wszystko natychmiast piękne i wykończone, ale sama mówiłaś, że ogród tworzymy całe życie Dobrze, że solidnie popadało, to roślinki ruszą jak szalone. Czekam na następne zdjęcia, lagerostormii szczególnie

Jak ty mnie dobrze znasz odpuściłam, wrzuciłam na luz, bo w końcu zamiast być wesołą jak zwykle chodziłabym z nosem na kwintę! Kamka zrobi zdjęcie, bo z tą Lagerstroemią to cud nad cudy, znasz przecież tę roślinkę
Zaraz włączę się na pogaduchy
Milka 10:37, 04 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Właśńie dzisiaj chcialam jechać ale czekam aby się pogoda poprawiła. Podobo po poludniu ma być ładniej

Jak piszesz, że nawóz wszędzie, to po drodze w Praktikerze kupię
Jak będziesz w botaniku zerknij na magnolię parasolowatą i paulownie, jak tam one teraz wyglądają
Też chcę z wnusią jechać, ale ona malutka, to długo nie pochodzimy, no i jesteśmy zaproszeni do czekoladowego raju, więc w niedzielę wyjazd