Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 17:34, 09 lut 2012

jotka napisał(a)
Irenko, dziewczyny maja swoja liste chciejstw jesli chodzi o rośliny, a ja teraz zapisałam pierwsza pozycję - TŁUSTY CZARNOZIEM (może być z dżdżownicami )

oj dobre to chciejstwo! to jeszcze jest ziemia zwożona przez Niemców z Ukrainy i leżała odłogiem no i powódź ją dodatkowo użyźniła
Krys 17:48, 09 lut 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko mam pytanie dotyczące kompostownika.Gdzieś wspominałaś ,że masz hermetyczny pojemnik w domu ,jaki to jest i gdzie taki mozna kupić ?

Krysiu pomyliłaś chyba wątki. Ja nie miałam i nie mam kompostownika

A tak pomyliłam to Alinka pisała o takich pojemnikach
Neska 18:34, 09 lut 2012

Irenko pięknie masz u siebie. Takie ogrody dają mi nadzieję, że moje pobojowisko też kiedyś będzie pięknie wyglądać. Podziwiam walkę z terenem po powodzi. Fajne psiaki. Twoje leżą na donicach, a moja Lula wlazła mi wczoraj dupskiem na hortensje owiniętą włókniną. Całe okrycie diabli wzięli. Oczywiście też tropi krety. Dziury są wykopane wszędzie gdzie się da. Nogi sobie można połamać. Przynosi mi jednak latem zdobycze które upolowała. Zazwyczaj myszy, ale kiedyś kreta nawet dorwała nie wiem jak go złapała.
AgnieszkaBK 09:12, 10 lut 2012

Dzień dobry Irenko ......życzę miłego dnia
Milka 10:37, 10 lut 2012

Neska napisał(a)
Irenko pięknie masz u siebie. Takie ogrody dają mi nadzieję, że moje pobojowisko też kiedyś będzie pięknie wyglądać. Podziwiam walkę z terenem po powodzi. Fajne psiaki. Twoje leżą na donicach, a moja Lula wlazła mi wczoraj dupskiem na hortensje owiniętą włókniną. Całe okrycie diabli wzięli. Oczywiście też tropi krety. Dziury są wykopane wszędzie gdzie się da. Nogi sobie można połamać. Przynosi mi jednak latem zdobycze które upolowała. Zazwyczaj myszy, ale kiedyś kreta nawet dorwała nie wiem jak go złapała.

Kasiu, dziękuję za odwiedziny fajnie, że mimo szkód jakie robi, kochasz psiaka; krety u mnie szaleją jak tylko zrobi się ciepło, to pokażę. Walczy z nimi tylko rottka i zawsze upoluje, też nie wiem jak się jej udaje
Milka 10:39, 10 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Dzień dobry Irenko ......życzę miłego dnia

I ja tobie też Dziś ostatni dzień w pracy czyli mam 2 dni na wysiewanie
Wzeszły rycynusy, chyba z 10 i 3 canny Tyle nasiałam, że jeśli wszystko wzejdzie, będę rozdawać
wanda7 10:41, 10 lut 2012

Och, kobietki, jakie wy dzielne jesteście, że znosić musicie obecność kretów w waszych wychuchanych ogródkach. MNie na szczeście ten problem jest obcy. Kiedyś pojawił się jeden kret, to wpadłam w panikę! Na szczęście się wyniósł. Ale gdybym tak jak wy widziała wywalone kopce na rabatach, to bym się zapłakała.
A kret to takie przecież ładne stworzonko. Szkoda że tyle rozrabia.
Milka 10:54, 10 lut 2012

Tak Wandziu, jest słodki, ale u mnie robi faktycznie straszne szkody. Bywało, że rankiem na dzień dobry 30 kopców było!!! trawnik jakoś zawsze przeboleję, ale gorzej z rabatami, wywala całe rośliny. U mnie to pewnie cały pluton kretów
Eve 11:06, 10 lut 2012

irena_milek napisał(a)
Tak Wandziu, jest słodki, ale u mnie robi faktycznie straszne szkody. Bywało, że rankiem na dzień dobry 30 kopców było!!! trawnik jakoś zawsze przeboleję, ale gorzej z rabatami, wywala całe rośliny. U mnie to pewnie cały pluton kretów

Ja nie mam też tego problemu, ale faktycznie człowiek rozdarty jest jak sobie pomyśli jakie to miłe i śliczne zwierzątko, szczególnie jeśli oglądało się Krecika na dobranoc, a tym jakie szkody robi .

Trudno zdecydować się na "eksterminację", ale eksmisja jak najbardziej pożądana
Milka 11:08, 10 lut 2012

Ewo, eksmisja mało realna, za dużo ma u mnie pożywienia