Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 10:18, 16 maj 2012

jotka napisał(a)
Irenko, ja w temacie aparatu teraz u nas w sklepach jest obowiązek (z tego co wiem) żeby sprzedawany sprzęt miał instrukcję po polsku.. Więc ten problem odpada. Ja mam Canona SX20 IS i jestem z niego zadowolona

No długi dzień, ale wierze, że dasz radę

Jolu, dzień był wczoraj długi, poszłam spać przed 2, a rano wcześnie wstałam, bo mi to plewienie sen z powiek spędza!
dzięki za podpowiedzi w sprawie aparatu, przyjrzę się mu, bo dzieci mają takie drogie, profesjonalne, że boję się ich nawet dotykać; mój aparat miał swoje latka, więc myślę, że teraz na pewno instrukcje w języku danego kraju są obowiązujące

śliczny ten powojnik, mam podobny, ale fioletowy
Milka 10:21, 16 maj 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Zameldowałem się i wszystko wyczytałem . Pozdrawiam.

Cieszę się z ciebie też ranny ptaszek Zbyszku jak tam praca nad wierszem, coś już wymyślasz, czy tak spontanicznie powstanie?
Milka 10:24, 16 maj 2012

popcarol napisał(a)
biedna pervoskia... moj sasiad ostatnio skosil trawe ozdobna, ktora dalam sasiadce, wrr

Straszne!! ja w taki sposób straciłam dzięki wiadomo komu, 3 szczepione modrzewie, juki, róże które kłują i tak stan mi się uszczupla; teraz muszę bardzo uważać, co gdzie sadzę, aby mimochodem nie przepadło; trawy ozdobne też zostały przykoszone; wykopałam je i dałam do donicy, a hortensje zabezpieczyłam kamieniami, bo jak mała, to mój wielki M. nie dostrzega!!
Milka 10:25, 16 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Uff jestem na bieżąco i idę wreszcie spać
A gdzie te patrioty i piękne żurawki kupiłaś?

Marzenko, musiałaś być bardzo śpiąca, bo nie doczytałaś to nie ja, ale Ania poszalała ale fakt, że piękne
Milka 10:28, 16 maj 2012

EPODLAS napisał(a)
Na pewno Jola ma rację, każdy sprzęt zagraniczny, musi mieć instrukcję po polsku. Ja kupiłam aparat w Anglii, menu jest też po polsku i instrukcję dostałam po polsku. Aparat kupiłam w tamtejszym Tesko.

Teraz tak jest, wcześniej nie było, a aparat nie był kupowany w Polsce;
mamy dyrektywy z UE, które wprowadza państwo za pomocą uznanych przez siebie narzędzi, chyba że będą to rozporządzenia, to wtedy już na drugi dzień mają klauzulę obowiązku pod rygorem kar umownych
dzięki Bożenko, twój aparat fajnie foci, szukam więc coś prostego dla mnie
majkel0326 12:06, 16 maj 2012

Irenko,będę podglądać Twoje ostróżki.Ja ich nie mam,ale kupiłam nasiona,będę siać na parapet jak wysadzę cynie i astry do gruntu.A taki szczypiorek też mam,ale nie ma szans zakwitnąć,bo moja córka intensywnie go wyjada
Milka 12:12, 16 maj 2012

Ostróżkę kupiłam w ubiegłym roku, tak na koniec września; była zdezelowana, przeceniona ale jeszcze kwitła; a w tym roku idzie u mnie super, więc warto było; poczytałam, że jak przytnie sie kwiatostan, to jest szansa na drugie kwitnienie;
a córcia wie co robi, bo szczypiorek smaczny, no ale kwiatki też; dymki nie posadziłam, może juz za późno, brakło czasu
hanka_andrus 12:30, 16 maj 2012

Irenko, jak w tym roku zakwitnie ci ostróżka, zostaw sobie jeden kłosek na nasiona i we wrześniu wysiej obok.Będziesz miała swoją rozsadę na wiosnę.
Po przycięciu kwitnie,ale nie tak intensywnie.
Eve 12:30, 16 maj 2012

Szczypiorek Irenko możesz w każdej chwili posadzić, nawet taki z supermarketu w doniczkach, szybko się rozrasta,trzeba skubać kwitnące główki, w przeciwnym razie będzesz go miała wszędzie w ogrodzie

Trzymam kciuki za nowy aparat! Ale będą zdjęcia
Elfik 12:32, 16 maj 2012

Moje ostróżki wszystkie padły, została jedna . Wysiałam w tym miejscu na pociechę jednoroczne, ale zaglądam i zaglądam...Ale im więcej zaglądam, tym bardziej ich nie ma