Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 12:54, 16 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
Irenko, jak w tym roku zakwitnie ci ostróżka, zostaw sobie jeden kłosek na nasiona i we wrześniu wysiej obok.Będziesz miała swoją rozsadę na wiosnę.
Po przycięciu kwitnie,ale nie tak intensywnie.

Haniu, bardzo ci dziękuję ostróżki ładne i chce ich dużo, a nie wiedziałam, że tak należy zrobić; już mi lepiej od razu po stracie Perovskiej
Milka 12:57, 16 maj 2012

Eve napisał(a)
Szczypiorek Irenko możesz w każdej chwili posadzić, nawet taki z supermarketu w doniczkach, szybko się rozrasta,trzeba skubać kwitnące główki, w przeciwnym razie będzesz go miała wszędzie w ogrodzie

Trzymam kciuki za nowy aparat! Ale będą zdjęcia

Dziękuje za kolejną pomocną dłoń zdjęcia będą, jak go rozszyfruję, no ale przedtem zakup, tyle tego, że człowiek głupieje!
Milka 12:58, 16 maj 2012

Elfik napisał(a)
Moje ostróżki wszystkie padły, została jedna . Wysiałam w tym miejscu na pociechę jednoroczne, ale zaglądam i zaglądam...Ale im więcej zaglądam, tym bardziej ich nie ma

Ela u mnie bardzo podobnie się dzieje
to moja pierwsza ostróżka, mam nadzieję, ze nie ostatnia cierpliwości ci życzę
majkel0326 13:23, 16 maj 2012

Irenko,takie rośliny z przeceny i po przejściach czasem potrafią się odwdzięczyć.Trzeba im trochę serca i czasu poświęcić. Tobie się udało w 100%
Mala_Mi 13:28, 16 maj 2012

Ciebie i Bogdzie musze na bieżąco...bo potem jestem nie w temacie... ale znów dostałam kopa terminowego....... nigdzie już nie bedę na bieżąco.....chyba tylko u siebie....... A nie mogłaś spowrotem posadzić perowskiej..odbiłaby i od korzenia.... Szczypio r "siedmiolatka". Ostrózki niestety siestarzeją i po jakis3 latach są już gorsze, wiec pomysł hani na wysianie z nasion jest dobry...ale ja kupuję sadzonki. Nie mam czasu i cierpliwosci jednak do nasionek. Po drodze do ksiegowj zajechaął md oogrodniczego i kupiłąm żurawki...lubię je choc mnie te liście po zimie doprwadzaja do szewskiej pasji.... heliotrop już z pąkami i orliki... Fot nie wstawiam bo brak czasu..... ide posadzić ogoki i moze zacząc kopać barwinka..... bo myślałam aby same kąłcza, ale to 2 dni.. zaschną, chyba jednak w doniczki wrzucę...
Milka 13:36, 16 maj 2012

majkel0326 napisał(a)
Irenko,takie rośliny z przeceny i po przejściach czasem potrafią się odwdzięczyć.Trzeba im trochę serca i czasu poświęcić. Tobie się udało w 100%

na razie tak, zobaczymy jak zakwitnie czekam na to
Milka 13:41, 16 maj 2012

asc napisał(a)
Ciebie i Bogdzie musze na bieżąco...bo potem jestem nie w temacie... ale znów dostałam kopa terminowego....... nigdzie już nie bedę na bieżąco.....chyba tylko u siebie....... A nie mogłaś spowrotem posadzić perowskiej..odbiłaby i od korzenia.... Szczypio r "siedmiolatka". Ostrózki niestety siestarzeją i po jakis3 latach są już gorsze, wiec pomysł hani na wysianie z nasion jest dobry...ale ja kupuję sadzonki. Nie mam czasu i cierpliwosci jednak do nasionek. Po drodze do ksiegowj zajechaął md oogrodniczego i kupiłąm żurawki...lubię je choc mnie te liście po zimie doprwadzaja do szewskiej pasji.... heliotrop już z pąkami i orliki... Fot nie wstawiam bo brak czasu..... ide posadzić ogoki i moze zacząc kopać barwinka..... bo myślałam aby same kąłcza, ale to 2 dni.. zaschną, chyba jednak w doniczki wrzucę...

Korzeń Aniu został, więc może znowu odbije; nie mogłam się wściekać, bo w końcu tyle innej pracy wspaniałej zrobił, że głupio o pierdoły się ciskać; tak Hani pomysł dobry, będę miec siewki coraz młodsze
żórawki, tiarelki, brunery sadziłąm nocą, te 100 szt. co pisałam, ale nie sfociłam; kop mi barwinka, bo duużo mi trzeba mój M. sprawdzał juz trase do Bożenki i stwierdził, że masz dalej biedactwo
pracuj, staram się mało pisac, ale u Bożenki to 10 stron musiałam doczytać
EPODLAS 15:48, 16 maj 2012

Irenko, ja mam Kodaka, na początku to nawet tego prostego Kodaka nie umiałam obsługiwać. Ale w końcu przeczytałam instrukcję (nienawidzę czytać instrukcji) i myślę, że już wykorzystałam prawie wszystkie możliwości. Ładnie oddaje kolory, ale już zdjęcia makro to rzadko mi się udają.
A jeżeli chodzi o przecenione rośliny, to już niejednego zdechlaka uratowałam. Jak pojadę to krzewuszka, którą kupiłam w stanie agonalnym będzie już chyba kwitła. Dzisiaj jest dorodnym krzewem.
Milka 15:52, 16 maj 2012

Pamiętam jak się przymierzałaś do kupna aparatu, a teraz takie fota trzaskasz aż miło oglądać też wybiorę prosty i przeczytam instrukcję, chociaż tak jak ty nie cierpię czytać tego bełkotu, no ale mus;

właśnie, nie ma co się bać, a tym bardziej jak słyszę pięknie poszła krzewuszka; one są cudne, mam jedną ale młodą, posadziłam rok temu i na razie nie ma pąków, może nie zakwitnie; a one w jakim wieku pierwszy raz zakwitają?
EPODLAS 16:05, 16 maj 2012

A ja Irenko byłam u Babopielki w ogrodzie i ona ma krzewuszkę Candida, kwitnie na biało. Teraz będę jej szukać, dzisiaj jadę do Torunia, koło mamy jest blisko centrum ogrodnicze, to zobaczę. Mam dwie krzewuszki, kwitną na ciemno różowo, biała by mi pasowała. Marzy mi się jeszcze taka krzewuszka mała - nana. Irenko zobacz u mnie Misię jak prosi o odpoczynek. Ledwo zipała.