Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Martek 14:14, 04 cze 2012

Wiciokrzewy oblepione zawsze,ale warto mieć dla ich zapachu
Milka 14:24, 04 cze 2012

monteverde napisał(a)
Irenko ładny awatarek, a mój Harleguin jak na złość nie chce otworzyć kwiatów, za zimno biedakowi

dzięki Aniu słabo jakoś te wiciokrzewy idą, chyba faktycznie im zimno; u Eli na Chabrowym wzgórzu, szaleją!
Milka 14:26, 04 cze 2012

Martek napisał(a)
Wiciokrzewy oblepione zawsze,ale warto mieć dla ich zapachu

Robiłam oprysk, ale potem przyszedł deszcz i nie wiem czy coś to dało
Klamber 14:33, 04 cze 2012

Ogród piękny, aż nie do wiary, każdy szczegół dopracowany. Jedyny minus to wielkość, jak by Danusia miała nasz areał, mogła by w tedy poszaleć i rozpuścić wodzę fantazji, dopiero było by co podziwiać. Maja w ogrodzie musiała być kręcona w odcinkach A spotkanie na cały weekend.
Co do traw to idziesz w dobrą stronę są naprawdę bez obsługowe i nadzwyczaj urodziwe.
Milka 14:36, 04 cze 2012

Plus małego ogrodu taki, że można go dopieścić, mój niestety trochę po macoszemu traktuję. zanim wyplewię początek na końcu zarasta i tak w koło;
też pokochałam trawy, część już mi kwitnie, nazwy nie pamiętam, bo małymi literami na doniczkach były i nie chciało mi się spisywać
weronika77 14:38, 04 cze 2012

Powolutku i ja tu zaglądam, a tu wciąż tak szybko przybywa stron.
Lawendy tak ładnie Ci rosną i jeszcze same się sieją. Masz lepszy klimat wrocławski niż ja bełchatowski, bo u mnie wymarzają.
Ale wiesz, że u mnie na kłopoty...Kajtek.
Pozdrawiam!
ircia 14:45, 04 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Plus małego ogrodu taki, że można go dopieścić, mój niestety trochę po macoszemu traktuję. zanim wyplewię początek na końcu zarasta i tak w koło;
też pokochałam trawy, część już mi kwitnie, nazwy nie pamiętam, bo małymi literami na doniczkach były i nie chciało mi się spisywać

"Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma"
A ja mam wrażenie, że w małych ogrodach widać każde niedociągnięcie i każdy zgrzyt I z zazdrością myślę o tych wielkich ogrodach, bo pewnie łatwiej coś zaaranżować, co będzie efektowne. Jak widać prawda leży pośrodku, a wszystko ma swoje plusy i minusy
Milka 14:45, 04 cze 2012

Dzięki za odwiedzinki Weroniko kiedyś i ja sprawię sobie takiego Kajtka, ale on już będzie taki na pokoje psiak

Z tym klimatem w ostatnich latach różnie bywa, ale lawenda nie zmarzła ani razu
Milka 14:47, 04 cze 2012

ircia napisał(a)

"Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma"
A ja mam wrażenie, że w małych ogrodach widać każde niedociągnięcie i każdy zgrzyt I z zazdrością myślę o tych wielkich ogrodach, bo pewnie łatwiej coś zaaranżować, co będzie efektowne. Jak widać prawda leży pośrodku, a wszystko ma swoje plusy i minusy

Doskonale to ujęłaś prawda leży po środku!
tak sobie myślę, że gdybym miała dzisiejszą wiedzę i taki wybór roślin jak obecnie, to zrobiłabym bardziej bezobsługowy ogród, ale kto wie, może też bym narzekała więc cieszę się tym co jest
ircia 14:48, 04 cze 2012

irena_milek napisał(a)
a tu trawka w zbliżeniu, jeszcze sobie dokupię i cały brzeg rabaty nią wykończę; mam problem z

sadzeniem, bo wszędzie korzenie sosen i wykopanie dołka graniczy z cudem

Irenko, nabieraj doświadczenia w temacie trawy Przyda się taki doradca