Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

barbara_kraj... 22:28, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)
(...)
a teraz pytanie do dziewczyn, czy to chwast, bo mi sie to rozrasta, takie płożące i niebieskie kwiatki

To jest przetacznik górski /Veronica montana /. Poczytajccie o nim tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przetacznik_g%C3%B3rski
To chwast i dokładnie trzeba usunąć wszystkie rozłogi aby się go pozbyć.

Krys 23:07, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko to jest ten sklep na Buforowej ?

http://www.swiatnazielono.pl/?k=strony_p&ns=6

To jakiś inny; jedziesz Buforową, po lewej kościół i cmentarz, dalej masz wiadukt i tak z 50 m za wiaduktem po prawej stronie; znajdziesz

W jakiej części Wrocławia jest Buforowa?
Mala_Mi 23:44, 03 cze 2012

irena_milek napisał(a)

To muszę podjechać ... bo na wyjazd potrzebuje, mam czas do środy a po ile płaciłaś za żurawki ?

O rany, żeby nie nabujać, bo hurtem płaciłam, i liczyły i ciągle nie zgadzała się liczba roślin! ale chyba po 10 zł, rh 38, kanny 18, przetacznik po 10, to może zurawki 12, a 10 trawy, no nie pamiętam, wywaliłam paragon

Aniu asc, to od ciebie naparstnica, zakwitnie

Za tydzień zakwitnie
Milka 11:01, 04 cze 2012

monteverde napisał(a)
bye

Dzień dobry Aniu

Milka 11:03, 04 cze 2012

barbara_krajewska napisał(a)

(...)
a teraz pytanie do dziewczyn, czy to chwast, bo mi sie to rozrasta, takie płożące i niebieskie kwiatki

To jest przetacznik górski /Veronica montana /. Poczytajccie o nim tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przetacznik_g%C3%B3rski
To chwast i dokładnie trzeba usunąć wszystkie rozłogi aby się go pozbyć.

Dzięki Basiu ten cholernik trudny do usuwania; walczyłam już z nim metodą tradycyjną, teraz chyba chemią polecę;
chwastów u mnie zatrzęsienie, jakieś dziwoloągi!
Milka 11:05, 04 cze 2012

Krys napisał(a)

Irenko to jest ten sklep na Buforowej ?

http://www.swiatnazielono.pl/?k=strony_p&ns=6

To jakiś inny; jedziesz Buforową, po lewej kościół i cmentarz, dalej masz wiadukt i tak z 50 m za wiaduktem po prawej stronie; znajdziesz

W jakiej części Wrocławia jest Buforowa?

Buforowa, to część Huby, a w pobliżu takie duże osiedle wieżowców, określane jako Orzechowa; można jechać A. Krajowej, potem koło Mc Donalda na światłach w prawo, to już Buforowa i potem wiadukt i za wiaduktem sklep
Milka 11:07, 04 cze 2012

asc napisał(a)

To muszę podjechać ... bo na wyjazd potrzebuje, mam czas do środy a po ile płaciłaś za żurawki ?

O rany, żeby nie nabujać, bo hurtem płaciłam, i liczyły i ciągle nie zgadzała się liczba roślin! ale chyba po 10 zł, rh 38, kanny 18, przetacznik po 10, to może zurawki 12, a 10 trawy, no nie pamiętam, wywaliłam paragon

Aniu asc, to od ciebie naparstnica, zakwitnie

Za tydzień zakwitnie

Po wczorajszym laniu, chyba szybciej chociaż jedna, bo u innych na razie pąków nie widzę, ale jeszcze jest czas, dopiero czerwiec się zaczął!

taka róża mi zakwitła, z tych nowych, muszę zerknąć na zawieszkę, bo nie pamiętam nazwy; wczoraj oglądałąm róże Chopin, są pąki, ale jakieś mizerne krzaczki
Wieloszka 11:18, 04 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Buforowa, to część Huby, a w pobliżu takie duże osiedle wieżowców, określane jako Orzechowa; można jechać A. Krajowej, potem koło Mc Donalda na światłach w prawo, to już Buforowa i potem wiadukt i za wiaduktem sklep

Dzięki za szczegółową instrukcję! Skoro mają tam żurawki lime marmelade, to choć mam daleko chyba się wybiorę. W innych sklepach albo w ogóle brak żurawek, albo jakieś noname, niby czerwone
Milka 11:24, 04 cze 2012

To prawda, nigdzie nie ma żurawek i dlatego byłam mile zaskoczona, że u nich są
a widziałam tez potężne rh, ale po 1500 i 380 zł!
popcorn 11:27, 04 cze 2012

W sobote u producenta widzialam takie 2,5-3 metrowe Rh, przepiekne! O cene balam sie spytac Pol ogrodka by mi taki jeden zajal Caly bialy, w kwiatach - miodzio