Borbetko! A na czym polega ta kuchnia wg pięciu przemian - coś tam czytałam kiedyś....może założysz wątek z przepisami tej kuchni?
Agnieszko, Irenko - ja jem według 2 książek Anny Ciesielskiej Filozofia zdrowia i Filozofia życia. Każdą potrawę przyprawiam pięcioma smakami: gorzkim, słodkim, słonym, ostrym i kwaśnym. Trzeba to robić według określonej kolejności. Mi niestety się nie udaje, ale zawsze staram się przyprawiać pięcioma smakami i wtedy się nie tyje, a potrawy są lekkostrawne. Ta Pani była kiedyś bardzo chora, jest dietetykiem z wykształcenia, ma swoje forum i naprawdę warto trochę o tym poczytać. Ta kuchnia jest niestety czasochłonna, ale bardzo smaczna.
To z ciekawości muszę odszukac i poczytać; tylko ta pracochłonność mnie ciut zniechęca, bo czasu zawsze jak na lekarstwo!
Najczęściej mam rację a z pogodą prawie zawsze
donice mam żółte plastikowe, ale są ładne i lekkie, więc maluję je na biało, a potem daję taki werniks ( nim odnawiałam i robiłam stare lampki) i potem takim srebrnym gąbka przetrzeć, będzie ciekawie, a jak zrobię, pokażę i ławka i do zieleni i super
To pokaz dokładnie . Słowo po słowie , zdjecie po zdjeciu. Może sie naucze.
Irenko uwielbiam te twoje winogronka
i jaka figurka piękna za drzewkiem!!!!!
o.. piszesz się na zbiór?
figurka jest, ale z drzewek, to tylko winogrona
A mnie zawsze zachwycją te śródziemnomorskie psie apartamenty
buziaczki i życzę miłego SZCZĘŚLIWEGO dnia
niestety nie chciały mieszkać w miejscu, gdzie były poprzednie pieski i tak powstały te apartamenty
dzięki za życzenia i oby taki dzis dzień był, bo to 13 i piątek