Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 15:25, 19 lip 2012

EPODLAS napisał(a)
Irenko, wpadłam do ciebie, żeby sobie poprawić humor. Ale ty mas hortensję !

Bożenko, jak poprawiły humor, to już się cieszę
i jeszcze kwiatuch dla ciebie, coby nastrój dobry był cały czas
Milka 15:27, 19 lip 2012

ana_art napisał(a)
Irenko padam na kolana i się kajam, jak mogłam przeoczyć, jak, te 700 stron? spóźnione ale nad wyraz szczere gratki. A rabata limelowa jak malowana, straszni emi sie podoba, wyobrażasz sobie jak będzie wygladała za dwa lata? Ja w ubieglym roku wsadziłam taka mizerote z 5 gałązkami a teraz ma średnicę około 70cm

Oj Aniu, ty teraz zapracowana, więc cieszę się, że wpadłaś i dzięki za gratki
na to właśnie liczę, że za 2 lata będzie zjawiskowo, jeszcze doczytam dokładnie o cięciu
Milka 15:28, 19 lip 2012

Martek napisał(a)
Za rok jak nabierze masy rabata hortensjowa ...Jestem pierwsza w kolejce wyprzedażowej )))))))))))

Jak tylko tak się stanie, dostaniesz w prezencie
Milka 15:32, 19 lip 2012

sylllwia napisał(a)
Rabata z lime urocza - ładnie wyglądają z ciemną zielenią bukszpanów

Sylwia, byłoby lepiej gdyby mężus pozwolił je ładnie przyciąć! czekam jak wróci Marzenka, może ona M. przekona jak będzie u mnie
Milka 15:33, 19 lip 2012

Jabeska napisał(a)
Och! jak ślicznie Limki cudne, chyba dokarmiasz je miłością i dobrym słowem

Masz rację, gadałam do nich na okrągło i czekałam i się odwdzięczyły
Milka 15:35, 19 lip 2012

wanda7 napisał(a)
Irenko, ja uwielbiam hortensje, a Limelight szczególnie lubię za ich zgodny z nazwą limonkowy kolor. Pięknie u ciebie wyglądają. Ja mam tylko jedną sztukę Limelight, bo nie mam miejsca, żeby mieć ich po kilka, ale właśnie w grupie wyglądają najpiękniej.

cieszę się Wandziu, że juz jesteś jednak w grupie większośc roślin wygląda pięknie, u ciebie tez jest co podziwiać, masz piękny ogród i ogromne skupiska roślin i cieszyłam się, że mogłam cię zobaczyć, taką sympatyczną wśród grona znajomych
Konstancja30 15:36, 19 lip 2012

irena_milek napisał(a)

limkowe wariancje droga Irenko to w rzeczy samej a nawet poza nią (czymkolwiek ona - rzecz znaczy miałaby być) wyszły Ci ... oj wyszły ... o skromności w tej paradzie piękna i pomponów mowy być nie może (nawet lubieżnej ) ... a miareczkowanie tych zakątków zacznę chyba uważać za przemyślną torturę ... buźka

taka tortura może być i moim udziałem pewnie i do ciebie trafią limonki, jak bez nich będąc na Ogrodowisku, nijak

i dla ciebie zakwitła nowa lilia

to się w końcu stanie zakocham się w liliach a ja mam malutko miejsca )) ... dziękuję ... i zmykam bo mam kurki i robię zupkę kurkową i sosik ...

edit : domek już cudniasty ... domek i otoczenie domku ... dobrze, że masz wsparcie ekipy bo czarno to widzę sam na sam z tym wszystkim ... i tak pewnie masz co robić ... podziwiam i gratuluje to duża sztuka umieć wykorzystać swoje szanse i możliwości ... wielki buziak
Milka 15:41, 19 lip 2012

Borbetka napisał(a)
Posadziłam w tym roku Limelight i już mi się podoba. W tamtych latach miałam Anabelle, ale nie dałam rady z podwiązywaniem, bo nie umiałam. Teraz oglądam i czytam np. u Ciebie Irenko i wszystko jest jasne.

Ale nas zaraziła Danusia tymi limonkami, ale warto, są piękne i te stożki kwiatów i takie limonkowe
Milka 15:44, 19 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)

limkowe wariancje droga Irenko to w rzeczy samej a nawet poza nią (czymkolwiek ona - rzecz znaczy miałaby być) wyszły Ci ... oj wyszły ... o skromności w tej paradzie piękna i pomponów mowy być nie może (nawet lubieżnej ) ... a miareczkowanie tych zakątków zacznę chyba uważać za przemyślną torturę ... buźka

taka tortura może być i moim udziałem pewnie i do ciebie trafią limonki, jak bez nich będąc na Ogrodowisku, nijak

i dla ciebie zakwitła nowa lilia

to się w końcu stanie zakocham się w liliach a ja mam malutko miejsca )) ... dziękuję ... i zmykam bo mam kurki i robię zupkę kurkową i sosik ...

edit : domek już cudniasty ... domek i otoczenie domku ... dobrze, że masz wsparcie ekipy bo czarno to widzę sam na sam z tym wszystkim ... i tak pewnie masz co robić ... podziwiam i gratuluje to duża sztuka umieć wykorzystać swoje szanse i możliwości ... wielki buziak

i zobacz, jak to się tu dzieje, ciągle w czyms się zakochujemy, ja w Ani floksach i też je chcę
oj, pyszności gotujesz
można podpatrzeć fotki z Wojsławic, tam fajnie są zrobione połączenia, że i lilie i dołem hosty i w środku drzewko, lub jakaś kula na pniu

domek, za rok na spotkaniu forumowym przejdzie chrzest rozbijemy butelkę szampana
Milka 15:45, 19 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Hortensje sliczne ale to juz wiesz. Pozdrówka.

wiem, dziekuje i pozdrawiam i niebawem spotkanie, ale fajnie