Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

agniecha973 12:48, 27 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Gosiu, to samo myślę! gdyby była odpowoiedzialność, nie byłoby tego!

Dziewczyny, my mało wiemy o tym co z grubą kasą się opłaca zrobić. Tam są na pewno niezłe przewałki. To się MUSI OPŁACAĆ, inaczej by tak nie bankrutowali. Czy to są sytuacje typowo polskie czy ogólnoświatowe? Ktoś wie?
GabiK 12:51, 27 lip 2012

Irenko, a jeździsz z niemieckimi biurami z oferty w Polsce, czy szukasz bezpośrednio u nich? Bo wg. mnie ceny TUI i Neckermanna w Polsce są chore. 4-5 tys. za średnią wycieczkę. To już się opłaca dołożyć do czegoś naprawdę fajnego, a nie leżenie plackiem na plaży w Tunezji.
Milka 13:13, 27 lip 2012

GabiK napisał(a)
Irenko, a jeździsz z niemieckimi biurami z oferty w Polsce, czy szukasz bezpośrednio u nich? Bo wg. mnie ceny TUI i Neckermanna w Polsce są chore. 4-5 tys. za średnią wycieczkę. To już się opłaca dołożyć do czegoś naprawdę fajnego, a nie leżenie plackiem na plaży w Tunezji.

kupuję w Niemczech, a wtedy są bardzo atrakcyjne; w Polsce w tych biurach sie nie opłaca, jest tak drogo jak piszesz!
zresztą, tak na marginesie, wiele rzeczy kupuję głównie za granicą, czekam na odpowiedni moment, i nawet jak mi dochodzi cło i tak jest taniej
Milka 13:15, 27 lip 2012

agniecha973 napisał(a)

Gosiu, to samo myślę! gdyby była odpowoiedzialność, nie byłoby tego!

Dziewczyny, my mało wiemy o tym co z grubą kasą się opłaca zrobić. Tam są na pewno niezłe przewałki. To się MUSI OPŁACAĆ, inaczej by tak nie bankrutowali. Czy to są sytuacje typowo polskie czy ogólnoświatowe? Ktoś wie?

masz rację, gruba kasa to biegun chyba dla nas przeciwległy; tak sie porobiło, że nie ma środka, tylko 2 bieguny!
jednak w Polsce jeszcze mimo demokracji funkcjonuje woloamerykanka z 17 wieku
GabiK 13:25, 27 lip 2012

Irenko, to u Ani musimy pogadać o tych wyjazdach z Niemiec. Przeszkolisz nas.
Milka 13:29, 27 lip 2012

Ok, nie ma sprawy, naprawdę tanio wychodzi; mam przyjaciółkę w Hanoverze i ona nie chciała nigdzie jechać ze mną z Polski, bo zawsze jakieś ale i stanęło na solidności niemieckiej; a z USA, też cudne rzeczy można ściągać, ale tu już syn pomah=ga, bo ja tylko po niemiecku, angielski migowy
ja u ciebie, ty u mnie, ha, ha
GabiK 13:37, 27 lip 2012

Ze Stanów mebelki do Laury bawialni ściągałam. W Polsce też je znalazłam, za 3 razy tyle.

A z Meksyku płynęły do mnie kafelki, ale te oclili i wyszło drogo.

No i ceny ciuchów w Anglii np. są dużo niższe. Wystarczy wejść na stronę Nexta i porównać. Wysyłają do Polski, płacisz w złotówkach, ale kurs jest na poziomie 7 zł. Zdzierstwo. A zarabiamy przecież 1/3 tego co oni.
GabiK 13:38, 27 lip 2012

Ja znam dobrze angielski, niemiecki, hiszpański. Dogadam się po włosku, francuski rozumiem.
Świat okazji stoi przede mną otworem.
Milka 13:43, 27 lip 2012

Gabi, jak ja ci zazdroszczę, naprawdę przed tobą świat stoi otworem, wszędzie jesteś u sibei cudownie!!!!
cło z USA tez płaciłam, ale i tak mi wyszło taniej jak w Polsce; tak konkretnie to była bransoletka, Marc by Marc Jacobs; w Polsce bardzo droga, poza moimi możliwościami!

Jedziecie do Ani?
ana_art 13:43, 27 lip 2012

słyszałam dużo dobrego o niemieckich biurach. Kiedyś jeździłam z Neckermanem ale z Polski. Jest jedno małe ale... cena w neckermanie powala i np ten sam hotel, taka sama długość, te same opcje przy mojej rodzinie to różnica rzędu 7-8tyś...
Fajnie móc dogadać się po Niemiecku, szkoda że nie byłam taka mądra kilkanaście lat temu ale teraz Maćka pilnuje w tej kwestii