Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

AgnieszkaBK 23:05, 20 lut 2012

Irenko, jestem pod coraz większym wrażeniem Twoich zakupów
Monic 07:37, 21 lut 2012

Irenko, kremowe aksamitki są śliczne
Milka 11:21, 21 lut 2012

dlatego bardzo się cieszę, że je będę miała, a potem już zbiorę własne nasionka i będę obdarowywać innych
Milka 11:25, 21 lut 2012

ircia napisał(a)
Irenko, a o jakich trawach myślisz? Masz jakąś nową koncepcję na rabatę w ogrodzie?

trawy to Morning Light, Vargiegatus, Cabaret nie wiem czy prawidłowo podałam pisownię
Milka 11:30, 21 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Irenko, jestem pod coraz większym wrażeniem Twoich zakupów

trochę się boję raz tak nakupiłam i z wielkim trudem sadziłam, bałam się aby nic mi się nie zmarnowało; no i tyle sadzonek robię, bluszcze 2 rodzaje, 2 rodzaje trzmieliny i bukszpany, lawendy; ciekawa jestem jaki wynik osiągnę.....może żaden
Milka 11:33, 21 lut 2012

bogumila_bienko napisał(a)

Irenko, a o jakich trawach myślisz? Masz jakąś nową koncepcję na rabatę w ogrodzie?

mam pod sosnami robię rabaty o średnicy 3m, z samych traw, poniżej żurawki i tiarelki i brunery[/quote
Ten zestaw jest dobry do cienia.Planuję podobnie.

a jakie ty trawy wybrałaś? ja lubię duże, ale może dołożę dołem niższe mam sporo takich miejsc, więc powstanie jakiś układ, porządek; głupio gadam, no ale chodzi o jakąś ciągłość, powtórzenia
Milka 13:06, 21 lut 2012

1. pyt. co posadzić z przodu domku letniego jak już będzie po remoncie; rosną tam sosny czarne ale są wysoko podcięte, a po prawej stronie tawułki wiosenne, pięciornik, ognik i dołem hosty, acha i berberys

mur i kolumny będą wykończone otoczakami, jedno okno po lewej stronie drzwi likwiduje i tam będzie ściana z kolorowych luksferów

to drugie zdjęcie, lepiej widać i na 3 fotce z perspektywy

2.pyt., jakie kompozycje stworzyć pod choinkami, są to świerki, sosny górskie i czarne, oraz pod klonem, ma rozłożystą koronę

zaraz poszukam kolejnych fot i wrzucę co jeszcze mi stwarza problem
magnolia 13:23, 21 lut 2012

Irenko, kiedys byłam u Ciebie i rozgladałam się, ale już nie pamiętam za bardzo. Nie przelecę teraz 76 stron. Musisz mi podać rodzaj ziemi, czy przesycha bardzo, czy raczej mokra, i jakiś kontekst tych miejsc- co w okolicy, albo planik, żebym widziała gdzie to jest w ogrodzie, z czym sąsiaduje itp.
Milka 13:33, 21 lut 2012

Magnolio, cd. co dosadzić po lewej przed różami i firletkami i co po prawej, chcę zmniejszyć trawnik i zostawić taką dróżkę; tu jest zacienione bo duży wiąz

czy wokół tych kwiatonów nasadzić rh, po prawej

co dołożyć wokół magnolii susan; tam gdzie hosty powstanie podwyższona rabata z murem z piaskowca i kilka schodków bo jest skarpa; czy wywalić hosty?

a tu czy też można nasadzić rh czy coś innego? i na wprost widać drzewa pod którymi chcę zrobić nasadzenia, na części nich pną sie powojniki

monteverde 13:38, 21 lut 2012

bliżej pod murem rh by świetnie pasowały i azalie