Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

EPODLAS 12:05, 19 lut 2012

Też czytałam, że aksamitki zwalczają nicienie w glebie.Poza tym dobrze jak są na warzywniaku, ponoć chronią warzywa przed jakimiś szkodnikami. Marzy mi się warzywniak, gdzie pomiędzy warzywami będą rosły nagietki, aksamitki, inne kwiatki. Tylko ja mam trochę za mało miejsca. Nie widziałam jeszcze kremowych aksamitek, ale jadę dziś do Torunia i odwiedzę dobrze zaopatrzony sklep z nasionami. Może będą.
Milka 12:08, 19 lut 2012

Bożenka, to koniecznie zdaj relację, co kupiłaś i czy są te odmiany ,,albatros:
Milka 13:26, 19 lut 2012

leje i leje i leje; idę pooglądać tv, jakieś horrory tam są zawsze, ale cóż; jest kilka fajnych angielskich programów o ogrodach - coś dla mnie
noemi 15:09, 19 lut 2012

Witaj Irenko poczytuje Twój wątek , idziesz jak burza ... martwi mnie ten deszcz, u mnie jest bardzo mokro, woda często długo stoi w gruncie i powoli wsiąka mieliśmy z tym wielki problem i w sumie jest on nadal
muszę podjechać zobaczyć czy są jeszcze donice, które Twoj M. zakupił ... tylko to nie moja część miasta
pozdrawiam
Mala_Mi 15:31, 19 lut 2012

A ja białe aksamitki kupiłam przez internet... przed chwilą, po sklepach łazic nie będę, bo zaraz zakupie kupe innych ...... I mam czas posiedzieć na ogrodowisku
malgocha1960 15:44, 19 lut 2012

Aniu,bo te białe widziałm tylko w sprzedazy wysyłkowej.Pani z ogrodniczego miała zapisana tą odmianę,ale nie dostała,przywiozła tylko kremową.
Dzidka 16:35, 19 lut 2012

irena_milek napisał(a)
leje i leje i leje; idę pooglądać tv, jakieś horrory tam są zawsze, ale cóż; jest kilka fajnych angielskich programów o ogrodach - coś dla mnie

Horrory, to ja omijam szerokim łukiem, ale jestem ciekawa tych angielskich programów o ogrodach.
Na jakich stacjach je oglądasz ?
wanda7 18:26, 19 lut 2012

Dzisiaj w OBI widziałam aksamitki białe oraz ecri. Bardzo piękne. Producenci co chwila zaskakują nas nowymi barwami i kształtami kwiatków. Jest w czym wybierać
Milka 20:46, 19 lut 2012

noemi napisał(a)
Witaj Irenko poczytuje Twój wątek , idziesz jak burza ... martwi mnie ten deszcz, u mnie jest bardzo mokro, woda często długo stoi w gruncie i powoli wsiąka mieliśmy z tym wielki problem i w sumie jest on nadal
muszę podjechać zobaczyć czy są jeszcze donice, które Twoj M. zakupił ... tylko to nie moja część miasta
pozdrawiam

u mnie też stoi, ale powoli też wsiąka, bo przestało padać i wieje wiatr;robi się fajnie a ty w której części mieszkasz?
donice są, ale tak je ustawili, że musisz zapytać aby znaleźć, maja fajną cenę i są ładne
Milka 20:47, 19 lut 2012

asc napisał(a)
A ja białe aksamitki kupiłam przez internet... przed chwilą, po sklepach łazic nie będę, bo zaraz zakupie kupe innych ...... I mam czas posiedzieć na ogrodowisku

wiedziałam, szybko ci poszło a gdzie kupiłaś? daj znać na czacie